Apple Intelligence'ın YouTube videolarıyla eğitilmediği açıklandı

Apple, yapay zeka projelerinde etik olmayan yollarla elde edilen verileri kullanmadığını belirtti.
Apple Intelligence'ın YouTube videolarıyla eğitilmediği açıklandı

Teknoloji devlerinin YouTube videolarını izinsiz kullanarak yapay zekayı eğittiğini sizlere aktarmıştık. Bu şirketler içinde olduğu iddia edilen Apple, yapay zeka projelerinde etik olmayan yollarla elde edilen verileri kullanmadığını belirtti ve bu tür verilerin yalnızca başka bir projede kullanıldığını doğruladı.

Şirket yaptığı açıklamada the Pile veri kümesini kullandığını kabul etti. Ancak bu verilerin Apple Intelligence için kullanılmadığını belirtti. Apple, bu verileri nisan ayında yayınladığı açık kaynaklı OpenELM modellerini eğitmek için kullandığını ifade etti.

Apple yetkilileri, OpenELM modellerinin hiçbir yapay zeka veya makine öğrenimi özelliğini desteklemediğini ve bu modellerin araştırma topluluğuna katkıda bulunmak amacıyla oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca OpenELM modellerinin Apple Intelligence için kullanılmasının hiçbir zaman planlanmadığını ve bu modellerin yeni versiyonlarının oluşturulma planlarının bulunmadığını belirttiler.

Apple, yapay zeka projeleri için kaynaklarının etik olduğunu vurgularken, yayıncılara milyonlarca dolar ödeme yaptığını ve fotoğraf kütüphanesi firmalarından lisanslı görüntüler kullandığını söyledi.

Geçtiğimiz salı günü EleutherAI adlı bir yapay zeka araştırma laboratuvarının YouTube videolarının altyazılarını izinsiz olarak topladığı ortaya çıktı. Aynı zamanda Wikipedia, İngiliz Parlamentosu ve Enron çalışanlarının e-postalarından da veri toplandığı öğrenildi. 

EleutherAI, amacının büyük teknoloji şirketleri dışındaki araştırmacılar için yapay zeka geliştirmeyi kolaylaştırmak olduğunu savundu. Ancak Nvidia, Salesforce ve Apple gibi dev şirketler, çeşitli yapay zeka projelerini eğitmek için the Pile'ı kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.