Sağlık teknolojilerine odaklanan Huma, 80 milyon dolar yatırım aldı

Huma'nın 80 milyon dolarlık D serisi yatırım turunun katılımcıları arasında ise AstraZeneca, HAT SGR'ın Hat Technology fonu, Hitachi Ventures'ın HV fonu ve Leaps by Bayer yer alıyor. 
Sağlık teknolojilerine odaklanan Huma, 80 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojilerine odaklanan bir yapay zeka girişimi olarak karşımıza çıkan Huma, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Huma tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı. Huma'nın 80 milyon dolarlık D serisi yatırım turunun katılımcıları arasında ise AstraZeneca, HAT SGR'ın Hat Technology fonu, Hitachi Ventures'ın HV fonu ve Leaps by Bayer yer alıyor. 

Huma, en son 2023 yılının Mart ayında AstraZeneca liderliğinde 25 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 80 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Huma'nın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 322 milyon dolara ulaştı. Huma tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin operasyonlarını büyütmek için kullanılacak. 

2011 yılında Dan Vahdat ve Rich Khatib tarafından Londra'da kurulan Huma, sağlık odaklı bakım ve araştırmada dijital çözümlerin benimsenmesini hızlandırmayı amaçlayan bir sağlık teknolojileri şirketi olarak ön plana çıkıyor.

Sağlık teknolojilerini yapay zeka ile harmanlayan Huma, sağlık kurumlarına kullanılması için modüler platformlar geliştirdi. Huma'nın geliştirdiği modüler platformlar 3 binden fazla hastane ve klinikte aktif olarak kullanılıyor. Huma'nın platformunda 4 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı yer alıyor.

Huma, yatırımla birlikte yeni çözümü olan yapay zeka destekli bulut platformunu da duyurdu. Yapay zeka destekli yeni bulut platformu, sağladığı veriler ile birlikte girişimlerin ve şirketlerin kendi dijital sağlık uygulamalarını geliştirmelerine yardımcı olacak.

Hastane ve kliniklerin yanı sıra ilaç şirketleri ile birlikte de çalışan Huma, ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Yunanistan ve Suudi Arabistan'dan müşterilere sahip durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.