YouTube Music'ten iki yeni özellik: Yapay zeka destekli radyo ve şarkı tanıma

Yapay zeka destekli konuşma tabanlı radyo ve şarkı tanıma özellikleri, kullanıcıların müzik tercihlerini daha doğrudan ifade etmelerine ve buna göre özelleştirilmiş içeriklerle karşılaşmalarına imkan tanıyor.
YouTube Music'ten iki yeni özellik: Yapay zeka destekli radyo ve şarkı tanıma

YouTube Shorts’un TikTok benzeri yapay seslendirme özelliğini tanıttığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse; bu özellik sayesinde kullanıcıların, videolarına yapay bir seslendirme ekleyebileceğini ve TikTok'ta yaygınca kullanılan bu seslerin artık YouTube Shorts'ta da boy gösterebileceğini belirtmiştik. YouTube Music, şimdi de müzik keşfini kolaylaştırmak için sunduğu iki yeni özellikle gündeme gelmeye devam ediyor.

Platformun yaptığı güncellemelerden ilki yapay zeka destekli konuşma tabanlı radyo özelliği. Şu anda ABD'deki bazı Premium kullanıcılar için deneme aşamasında olan bu özellik sayesinde kişiler, istedikleri müzik türünü belirterek kişiselleştirilmiş radyo istasyonları oluşturabiliyorlar. 

Platformun gündeme getirdiği bir diğer güncelleme ise şarkı tanıma özelliği oldu. Şarkı tanıma özelliği, YouTube Music kullanıcılarının şarkıları söyleyerek veya mırıldanarak bulmalarını sağlıyor. Uygulamanın arama bölümünde, kullanıcılar şarkının adını öğrenmek için şarkıyı seslendirerek veya çalarak aratabiliyorlar. Bu özellik, kullanıcıların gerçek şarkıyı çalmadan da şarkıyı tanımasına imkan tanıyor.

Yapay zeka destekli konuşma tabanlı radyo ve şarkı tanıma özellikleri, kullanıcıların müzik tercihlerini daha doğrudan ifade etmelerine ve buna göre özelleştirilmiş içeriklerle karşılaşmalarına imkan tanıyor. Benzer şekilde Spotify, Amazon Music ve Deezer gibi diğer platformların da benzer özellikler üzerinde çalışıyor olması, müzik yayın hizmetlerinin rekabetinde kullanıcıların beklentilerini karşılamak için yenilikçi adımlar attıklarını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.