Askeri teknolojilere odaklanan Helsing, 450 milyon euro yatırım aldı

Helsing tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 450 milyon euro yatırım aldı. 450 milyon euroluk C serisi yatırım turu, General Catalyst liderliğinde gerçekleşti.
Askeri teknolojilere odaklanan Helsing, 450 milyon euro yatırım aldı

Yapay zeka destekli savunma sanayisi girişimi olarak karşımıza çıkan Helsing, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Helsing tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 450 milyon euro yatırım aldı. 450 milyon euroluk C serisi yatırım turu, General Catalyst liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Elad Gil, Accel, Saab, Lightspeed, Plural ve Greenoaks yer alıyor. C serisi yatırım turu ile birlikte Helsing girişiminin değerlemesinin ise 4,5 milyar euroya ulaştığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Helsing, en son 2023 yılının Eylül ayında 209 milyon euro yatırım almıştı. Alınan 450 milyon euroluk yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 760 milyon euroyu aştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi, ABD ve Avrupa'daki askeri teknolojilere odaklanan şirketlerin Avrupa'da hızlı bir şekilde büyümesini tetikledi. Helsing'e yapılan yatırımın Washington DC'deki NATO zirvesi sırasında açıklanması ise tesadüf değil. Şirket, aldığı yatırım ile birlikte Rusya'ya yakın olan Avrupa ülkelerindeki varlığını daha da güçlendirecek.

Estonya'da yeni bir şirket kuran Helsing, önümüzdeki 3 yıl içinde Baltık odaklı savunma projeleri için 70 milyon euro harcamayı planlıyor.

2021 yılında Gundbert Scherf, Niklas Köhler ve Torsten Reil tarafından Berlin'de kurulan Helsing, dronelar ve askeri uçaklardaki silah yeteneklerinin geliştirilmesi ve savaş alanında daha iyi kararlar alınabilmesi için yapay zeka destekli bir yazılım sunuyor.

Berlin'in yanı sıra Münih, Londra ve Paris'te ofislere de sahip olan Helsing, yatırım ile birlikte 300 olan çalışan sayısını hızlı bir şekilde artırmayı da planlıyor. Her geçen gün gerilimin arttığı bugünlerde savunma sanayisi odaklı şirketlerin hızlı bir şekilde büyüyeceklerini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.