İçerik üreticilerin yapay zeka destekli videolar oluşturmasını sağlayan DreamFlare AI, eski Google çalışanı Josh Liss ve belgesel film yapımcısı Rob Bralver tarafından kuruldu. Şirket, diğer platformlardan farklı olarak kendi yapay zekasını üretmek yerine kullanıcıların oluşturduğu yapay zeka videolardan gelir elde etmesine destek oluyor.
İçerik üreticileri, DreamFlare'in başvuru sürecini başarıyla tamamladığında, hikaye geliştirme konusunda yaratıcı ekiple birlikte çalışmaya başlıyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre DreamFlare ekip üyeleri, aslında isimlerini gizli tutmayı tercih eden eski Disney ve Universal yöneticileri.
DreamFlare'in öne çıkan özellikleri
DreamFlare platformda Flips ve Spins olmak üzere iki tür animasyonlu içerik sunmakta. Flips, yapay zeka tarafından üretilen kısa klipler ve görüntülerden oluşurken, çizgi roman tarzı hikayeler ile karşımıza çıkıyor. Kısa filmlerden oluşan Spins ise daha önce Netflix'te de gördüğümüz etkileşimli bir içerik türü. Spins ile izleyiciler, hikayenin sonuçlarını değiştirebiliyor ve böylece kendi maceralarını kendileri seçmiş oluyor. DreamFlare'in aktardıklarına göre şirket, içerik üreticilerinin yeni bir eğlence biçiminden gelir elde etmeleri için yeni bir alan ortaya koyuyor.
DreamFlare'deki içerik üreticileri ücretli planlar sunan Runway, Sora ya da Midjourney gibi mevcut yapay zeka araçlarını kullanabiliyor. Bununla beraber şirket, paylaşılan videoları, titiz bir inceleme sürecinden geçirerek söz konusu videoların telif hakkıyla korunan materyallere dayanmadığından emin oluyor. Telif ihlallerinin önüne geçmeye çalışan DreamFlare, kullanıcıların kamuya mal olmuş karakterleri kullanmasına müsade ediyor.
İçerik üreticiler için gelir modeli
İçerik üreticileri, abonelikler ve reklamlar üzerinden gelir paylaşımının ötesinde farklı seçeneklerden para kazanma imkanına da sahip oluyor. DreamFlare kullanıcılara dört farklı gelir modeli sunuyor. Bunlardan ilk üçü platform gelir paylaşımı, reklam gelirlerinden kesintiler ve hayranlardan gelen bahşişler olarak konumlanmakta. Ayrıca şirket yakında içerik üreticilerin ürün satması için bir pazar yeri yayına alacağını da belirtiyor. Bunlara ek olarak takipçiler, bir hayran fonu aracılığıyla içerik üreticileri desteklerken videoya katkıda bulunabiliyor. En yüksek katkıda bulunan takipçiler ise yapımcı statüsüne bile terfi edebiliyor.
DreamFlare'in öne çıkan verileri
Şu an platformda yaklaşık 100 içerik üreticisi bulunmakta. DreamFlare'in premium üyeliği aylık 2,99 dolar ve yıllık 24 dolar fiyatlandırmasıyla kullanıcılara sunulmakta. Ayrıca girişimin, sınırlı bir süre için 9,99 dolar karşılığında bir yıllık abonelik sunduğunu da belirtelim. Platform üzerinden haftalık ücretsiz içeriklere erişmeniz de mümkün.
Yatırımcıları arasında FoundersX Ventures'ın da yer aldığı girişimin toplam yatırım miktarı 1.6 milyon dolara ulaştı. Yapay zeka içeriklerin yükseliş göstermeye devam ettiğini düşünürsek, girişimin önümüzdeki dönemde öne çıkan platformlardan biri haline geleceğini söyleyebiliriz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap