Masterpass, operasyonlarını Masterpass Teknoloji Hizmetleri şirketi çatısı altında yürütecek

Masterpass Teknoloji Hizmetleri A.Ş., Türkiye'deki dijital ödeme teknolojilerini ve kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla kuruldu.
Masterpass, operasyonlarını Masterpass Teknoloji Hizmetleri şirketi çatısı altında yürütecek

Küresel ödeme teknolojileri şirketi Mastercard’ın dijital ödeme çözümü Masterpass, operasyonlarını Masterpass Teknoloji Hizmetleri A.Ş. çatısı altında sürdürecek. Masterpass Teknoloji Hizmetleri A.Ş., Türkiye'deki dijital ödeme teknolojilerini ve kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla kuruldu. Şirket, yenilikçi hizmetlerini Masterpass markası altında kullanıcılarla buluşturmaya devam edecek.

Masterpass, kullanıcılarına güvenli, hızlı ve kolay dijital ödeme çözümleri sunuyor. Platformun kart saklama teknolojisi alışverişlerde güvenli ve hızlı ödeme imkanı sağlıyor. Bununla beraber, kullanıcılar Masterpass ile kart bilgilerini tek bir yerde toplayabiliyor. 

Masterpass'in öne çıkan verileri 

Kurumun paylaştığı bilgilere göre; 2024 itibarıyla 40 milyon kayıtlı tekil kullanıcıya sahip olan Masterpass, 75 milyon kayıtlı kart adedi ve 4 binden fazla üye işyerine ulaştı. Paylaşılan veriler, e-ticarette her 3 ödemeden birinin Masterpass üzerinden yapıldığını göstermekte. 

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal 40 milyon Masterpass kullanıcısının hayatını daha da kolaylaştıracak yenilikçi ürünler sunmaya devam edeceklerini belirtiyor. 

Mastercard EEMEA Masterpass Ürün Lideri ve Masterpass Teknoloji Hizmetleri A.Ş. Yönetim
Kurulu Üyesi Mithat Perköz'ün aktardıklarına göre; bir süre önce Azerbaycan’da yayına alınan Masterpass, çok yakında Kazakistan’a da açılacak. İlerleyen dönemde Masterpass'in Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin tamamına hizmet sunması bekleniyor: 

“Ülkemiz, Mastercard Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en büyük e-ticaret pazarı konumunda. Yeni şirket oluşumumuzla birlikte Masterpass her zamankinden hızlı büyümeye ve yeni özellikler sunmaya devam edecek. Masterpass'in yerini sadece Türkiye’de sağlamlaştırmakla kalmayacak, ülkemizin finansal merkez olma vizyonuna somut ve anlamlı bir katkı olarak teknolojimizi bölgemizdeki diğer ülkelere ihraç etmeye devam edeceğiz. Halihazırda Azerbaycan’da devreye aldığımız Masterpass, çok yakında Kazakistan’a açılacak. Devam eden dönemde ise bölgemizin tamamını kapsamayı hedefliyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.