Çimento ve beton karbon emisyonlarını azaltan alcemy, 10 milyon dolar yatırım aldı

Norrsken VC'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna, Galvanize Climate Solutions ve AENU katılım gösterdi.
Çimento ve beton karbon emisyonlarını azaltan alcemy, 10 milyon dolar yatırım aldı

Çimento ve beton karbon emisyonlarını azaltma girişimi alcemy 10 milyon dolar yatırım aldı. Norrsken VC'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna, Galvanize Climate Solutions ve AENU katılım gösterdi. Bu yeni yatırım turu alcemy'nin ürün geliştirme süreçlerini hızlandırırken, 2024 yılında ABD başta olmak üzere yeni pazarlara açılmasına destek olacak. 

Girişimin faaliyet alanı

2018 yılında Leopold Spenner ve Dr. Robert Meyer tarafından kurulan alcemy, beton ve çimento endüstrisini dijital ve daha yeşil bir çağa taşımayı hedefliyor. Berlin merkezli alcemy'nin yapay zeka platformu, hem klinker üretim süreci boyunca hem de hazır beton tesislerinde kalite tahminleri sağlıyor. Böylece girişim, çimento karbon emisyonlarını azaltma konusuna doğrudan çözüm üretiyor. Bilmeyenler için klinkerin, kireçtaşı, kil, demir cevheri ve alüminyum silikat gibi hammaddelerin yüksek sıcaklıklarda pişirilmesiyle oluşturulduğunu belirtelim. 

Veriler ve akıllı algoritmalar ile alcemy, klinkerin öğütülmesinden betonun işlenmesine kadar olan tüm iş sürecinde gerçek zamanlı olarak içgörüler sunuyor. Bu sayede ortaya çıkan malzeme, veri tabanlı bir yüksek teknoloji ürününe dönüşüyor. 

Alcemy'nin yazılımı sayesinde çimento ve beton üreticileri, klinker içeriğini adım adım azaltıyor. Bu yolla emisyonlarda yüzde 65'e varan azalma sağlanabiliyor. 

Girişimin müşterileri 

Girişimin kısa süre önce Almanya'nın beşinci büyük çimento üreticisi Spenner ile ortaklık kurduğunu belirtelim. İki şirket ticari bir ortamda düşük klinkerli, düşük karbonlu bir çimento karışımı üretti.

Girişim, şimdiden gözünü yeni pazarlardaki büyük şirketlere dikmiş durumda. Titan Group'un iştiraki çimento üreticisi TITAN America, alcemy'nin müşterileri arasına katıldı. Girişim, yapay zeka destekli kalite kontrol yazılımını Titan'ın Florida'daki bir çimento fabrikasına yerleştirecek. Böylece alcemy, Avrupa'daki faaliyetlerine ek olarak ABD'de de operasyonlarını başlatacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.