WhatsApp, kişiselleştirilmiş yapay zeka avatarlar üretmenizi sağlayacak

Llama destekli yapay zeka avatar üreticisi, kullanıcı tarafından sağlanan görüntüleri ve metin istemlerini kullanıyor. 
WhatsApp, kişiselleştirilmiş yapay zeka avatarlar üretmenizi sağlayacak

WhatsApp, kişiselleştirilmiş bir yapay zeka avatar üreticisi üzerine çalışıyor. Bu araç sayesinde kullanıcılar, kişiselleştirilmiş avatarlara sahip olacak. Geliştirme aşamasındaki özelliğe Android 2.24.14.7 için yeni WhatsApp Beta sürümünde rastlandı. Araç, Meta'nın yapay zeka modeli Llama'dan faydalanarak avatar oluşturmak için kullanıcı tarafından sağlanan görüntüleri ve metin istemlerini kullanıyor. 

Beta sürümündeki özellikleri öne çıkarmasıyla tanınan WABetaInfo'nun paylaştığı görselde bir açıklama da yer alıyor. Bu açıklamada, kullanıcıların kendilerini ormandan uzaya kadar herhangi bir ortamda hayal edebilecekleri ifade ediliyor. Sunulan örnekler Lensa AI'ın ve Snapchat'in Dreams özelliğinin ürettiği avatarları andırıyor. 

WhatsApp'ta nasıl Avatar üretilecek? 

Paylaşılan bilgilere göre; WhatsApp kullanıcılarının kişiselleştirilmiş avatar oluşturmak için bir kez kendi fotoğraflarını çekmeleri yeterli olacak. Bu fotoğraflar daha sonra Meta AI'ı kullanıcının benzerinde (likeness) görüntüler üretmek üzere eğitmek için kullanılacak. Böylece farklı ortamda kullanıcının simasının bulunduğu görüntüler üretilebilecek. 

WhatsApp kullanıcıları bu aşamanın ardından yapay zeka sohbet botu Meta AI ile gerçekleştirdikleri sohbetinde ortamın açıklamasıyla birlikte "Beni hayal et" yazarak avatarlarını oluşturabilecek. Aynı şekilde kullanıcılar,  diğer WhatsApp konuşmalarında "@Meta AI beni hayal et..." yazarak bu işlemi gerçekleştirebilecek. 

Paylaşılan bilgilere göre; isteğe bağlı olan bu özelliğin kullanılabilmesi için kullanıcıların WhatsApp ayarlarından manuel olarak özelliği etkinleştirmesi gerekiyor. Buna ek olarak referans görüntüler, Meta AI ayarları aracılığıyla istenildiği zaman silinebiliyor. Şu an için erken aşamalarında olan özelliğin tüm kullanıcılarla ne zaman buluşacağı ise belirsizliğini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.