LG, akıllı ev platformu Homey'nin çoğunluk hissesini satın aldı

LG Electronics, akıllı ev platformu Homey'nin geliştiricisi Athom'un %80 hissesini satın aldı. LG, bu satın alma ile akıllı ev ekosistemini genişletmeyi hedefliyor.
LG, akıllı ev platformu Homey'nin çoğunluk hissesini satın aldı

LG Electronics, akıllı ev platformu Homey'nin geliştiricisi olan Athom'un yüzde 80 hissesini satın aldığını duyurdu. Bu stratejik satın alma ile LG, akıllı ev ekosistemini genişletmeyi ve müşterilere daha kişiselleştirilmiş bir ev deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Anlaşmaya göre LG, Athom'un kalan yüzde 20 hissesini de önümüzdeki üç yıl içinde satın alma opsiyonuna sahip olacak. LG ve Athom arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

LG, Homey platformunu kendi akıllı ev platformu olan LG ThinQ ile entegre etmeyi planlıyor. Bu entegrasyon sayesinde, binlerce cihaz, sensör ve aydınlatma ürününü kapsayan Homey platformunun geniş ürün yelpazesi LG ThinQ kullanıcılarına da sunulacak. 

Satın alma işleminden sonra Athom, bağımsız bir şirket olarak faaliyetlerine ve markalaşmasına devam edecek. Şirketin kurucuları Emile Nijssen ve Stefan Witkamp da Athom'un yönetiminde görev almayı sürdürecek.

2014 yılında kurulan Athom, Homey akıllı ev merkezi ve bulut abonelik hizmetlerini başta Avrupa olmak üzere yüz binlerce kullanıcıya sunuyor. 2023 yılından bu yana şirketin cihazları Avustralya, Singapur, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da da satışa sunulmaya başlandı.

Bu hamle, Samsung'un 2014 yılında yaklaşık 200 milyon dolar karşılığında SmartThings'i satın almasını hatırlatıyor. O zamandan beri Samsung, TV'lerinden beyaz eşyalarına, giyilebilir teknolojilerine ve uyumlu akıllı cihazlara SmartThings desteği ekledi. LG'nin bu adımı da Samsung'a akıllı ev pazarında doğrudan bir rakip olarak konumlandırıyor.

LG'nin Athom'u satın alması, şirketin akıllı ev pazarındaki varlığını önemli ölçüde güçlendirecek ve müşterilere daha kapsamlı ve kişiselleştirilmiş bir ev deneyimi sunma imkanı sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.