Kanser tedavisine odaklanan Granza Bio, Felicis liderliğinde 7,14 milyon dolar yatırım aldı

Granza Bio'nun tohum yatırım turu, Aydın Şenkut'un yatırım şirketi Felicis ve Refactor'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.
Kanser tedavisine odaklanan Granza Bio, Felicis liderliğinde 7,14 milyon dolar yatırım aldı

Kanser tedavisine odaklanan bir girişim olan Granza Bio, yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli Granza Bio tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 7,14 milyon dolar yatırım aldı.

Granza Bio'nun tohum yatırım turu, Aydın Şenkut'un yatırım şirketi Felicis ve Refactor'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Felicis ve Refactor haricinde ise Y Combinator de katıldı.

Granza Bio kurucularının paylaştığı bilgilere göre şirket, ilk etapta deneyler gerçekleştirmek için 2,5 milyon dolarlık bir yatırım almayı hedefliyordu. Yatırımcılardan çok hızlı bir şekilde olumlu dönüşler alan Granza Bio, sonrasında yatırım turunu büyütmeye karar verdi ve 7 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Hatırlatmak gerekirse şirket, daha önce de 500 bin dolar yatırım almıştı.

2023 yılında Ashwin Jainarayanan ve Ashwin Nandakumar tarafından San Francisco'da kurulan Granza Bio, insan vücudunun bağışıklık sistemini temel alarak kanser tedavileri geliştiriyor. Granza Bio'nun terapötiklerin organ sistemleri arasında dağıtımına yönelik yaklaşımının, onkoloji ve otoimmün hastalık tedavisinde geniş uygulama alanlarına sahip olabileceği düşünülüyor.

Granza Bio yatırımının Felicis'in ilk sağlık teknolojileri yatırımı olmadığını da belirtelim. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Felicis deal partner'ı Tobi Coker, Felicis'in yatırımlarının yüzde 10 - 15'inin biyoteknoloji şirketlerine yapıldığını paylaştı. Felicis'in en önemli biyoteknoloji yatırımları arasında ise Ginkgo Bioworks ve Recursion Pharmaceuticals yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.