Robotik navigasyon yazılımı geliştiren Cartken, 22,5 milyon dolar yatırım aldı

Şirketin yatırım turuna 468 Capital liderlik etti. Almanya merkezli şirketin yatırım turunda Incubate Fund, LDV Partners, Vela Partners, Magna International, Mitsubishi Electric, Shell Ventures ve Volex yer aldı.
Robotik navigasyon yazılımı geliştiren Cartken, 22,5 milyon dolar yatırım aldı

Robotik navigasyon yazılımı geliştiren Cartken, 10 milyon dolarlık yatırım turuyla toplamda 22,5 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin yatırım turuna 468 Capital liderlik etti. Almanya merkezli şirketin yatırım turunda Incubate Fund, LDV Partners, Vela Partners, Magna International, Mitsubishi Electric, Shell Ventures ve Volex yer aldı. Cartken, yeni gelen yatırımı teknolojiyi geliştirmek ve operasyonel etkinliği artırmak için kullanacağını açıkladı. 

Cartken, 2019 yılında Anjali Jindal Naik, Christian Bersch, Jake Stelman ve Jonas Witt tarafından faaliyete geçti. Şirketin yazılım platformu, endüstriyel tesisler, üretim hatları, kampüsler, ofisler ve şehir içi bölgeler gibi çeşitli ve karmaşık ortamlarda kullanılmak üzere tasarlandı.

Platform, düşük maliyetli sensörler ve kameralar kullanarak çevresel koşulları algılıyor ve bu bilgileri işleyerek araçların güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Bu sayede araçlar, yaya trafiği, diğer araçlar ve değişen çevresel koşullarla güvenle etkileşime geçebiliyor.

Öte yandan şehir içi teslimat ve lojistik operasyonlarında Cartken'in geliştirdiği otonom navigasyon teknolojileri kullanılıyor. Bu sayede teslimat süreçleri daha hızlı, güvenli ve verimli hale getiriliyor. Cartken, Uber Eats ve Grubhub gibi önde gelen platformlarla entegrasyon sağlayarak global çapta yemek teslimatı hizmeti sunuyor. Şirket, hem Almanya hem de ABD'de faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.