Meta, metaverse oyunlarına üretimsel yapay zeka getirmeyi planlıyor

Meta, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik oyunlarına daha fazla üretimsel yapay zeka teknolojisi getirmeyi planlıyor.
Meta, metaverse oyunlarına üretimsel yapay zeka getirmeyi planlıyor

Meta, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik oyunları başta olmak üzere, özellikle metaverse oyunlarına daha fazla üretimsel yapay zeka teknolojisi getirmeyi planlıyor. Söz konusu gelişmenin bir iş ilanıyla ortaya çıktığı paylaşılıyor. 

Emerging Tech (GenAI) başlıklı iş ilanına göre Meta, her oynayışta değişen ve deterministik olmayan yollar izleyen oyunlar gibi, üretimsel yapay zeka tarafından yönlendirilen yeni oyun türleriyle yeni tüketici deneyimlerini araştırmak ve prototiplemek istiyor. Buna paralel olarak şirket, oyunlar için "ş akışını ve pazara sunma süresini iyileştirebilecek üretimsel yapay zeka destekli araçlar geliştirmeyi veya üçüncü taraf içerik oluşturucular ve satıcılarla ortaklık kurmayı hedefliyor.

Bu noktada şirketin odağı ise metaverse oyunlar, uygulamalar ve yaratım kaynakları ailesi olan Horizon olacak.

Söz konusu adım, Meta'nın Reality Labs bölümü için önemli bir dönemde gerçekleşti; zira şirketin bu bölümü, Meta Quest başlığı da dahil olmak üzere şirketin çeşitli metaverse projelerini yönetiyor. Meta, on milyonlarca Quest birimi satmasına rağmen, kullanıcıları Horizon karma gerçeklik platformuna çekmek ve milyarlarca dolarlık işletme zararını telafi etmek konusunda zorlanıyor.

Meta, metaverse platform stratejisini yakın zamanda değiştirerek, üçüncü taraf başlık üreticilerine Quest'in el ve vücut takibi gibi bazı yazılım özelliklerini lisanslama izni vermişti. Aynı zamanda, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in Quest başlıklarına yönelik artan kişisel ilgisi nedeniyle, metaverse oyun projelerine daha fazla yatırım yapmaya başlamıştı.

Söz konusu gelişmenin şirkete neler getireceğini ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.