visionOS App Store, AB'deki kullanıcılar için alternatif ödeme seçeneklerine izin verecek

Vision Pro Avrupa'ya gelirken, Apple da alternatif ödeme seçeneklerinin visionOS App Store'da da mevcut olacağını doğruladı.
visionOS App Store, AB'deki kullanıcılar için alternatif ödeme seçeneklerine izin verecek

Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) antitröst mevzuatı bu yılın başlarında yürürlüğe girdi. Söz konusu mevzuat Apple'ı App Store'da, geliştiricilerin uygulamalarında alternatif ödeme seçenekleri sunmalarına izin vermek de dahil olmak üzere bazı köklü değişiklikler yapmaya zorladı. Apple Vision Pro Avrupa'ya gelirken, Apple şimdi alternatif ödeme seçeneklerinin visionOS App Store'da da mevcut olacağını doğruladı.

Apple, visionOS uygulamaları üzerinde çalışan geliştiricilerin App Store'un uygulama içi satın alma sistemi yerine alternatif ödeme seçeneklerini kullanarak uygulamalarındaki içeriği satma seçeneğine de sahip olacaklarını söylüyor. Ancak bu seçeneği kullanmak için visionOS 1.2'ya sahip olmak gerekiyor. 

Apple, geliştiricilere yaptığı açıklamada "Alternatif ödeme seçenekleri artık AB'de App Store'da dağıtılan uygulamalar için visionOS 1.2'den itibaren destekleniyor" ifadesini kullandı.

Hatırlarsanız Apple'ın başka ülkelerde kullanıma sunulacağını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Apple Vision Pro, ön siparişleri 28 Haziran'da Fransa ve Almanya'nın yanı sıra Avustralya, Kanada ve İngiltere'de başladı. Cihaz, bu ülkelerde 12 Temmuz'dan itibaren resmi olarak satışa sunulacak.

Geliştiriciler, AB'deki kullanıcılar için iOS, macOS, watchOS ve tvOS uygulamalarında alternatif ödeme seçenekleri sunabiliyorlar. Bu durumda, kullanıcıdan App Store üzerinden ücret almak yerine kullanıcı, satın alma işlemini tamamlamak için alternatif bir ödeme platformuna veya web sitesine yönlendiriliyor. Ancak, geliştiricilerin harici işlemler için Apple'a hala bir ücret ödemesi gerekiyor.

Bu arada Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple Intelligence özelliklerinin Vision Pro için de kullanıma sunulmaya başlanacağını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.