Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı’na seçilen 9 girişim

Prototip aşamasını geçmiş girişimlerin katılımına açık olan Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı, geleceğin şehirlerine yönelik projeleri desteklemeyi hedefliyor.
Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı’na seçilen 9 girişim

Basakşehir Living Lab kuluçka merkezi ve in4startups iş birliğinde gerçekleştirilecek olan Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı'na kabul edilen 9 girişim belli oldu. Prototip aşamasını geçmiş girişimlerin katılımına açık olan bu program, geleceğin şehirlerine yönelik projeleri desteklemeyi hedefliyor. Program boyunca, ilçenin ve şehrin mevcut ile gelecekteki ihtiyaçları ve sorunları ele alınarak bu problemlere çözümler üretecek girişimler teşvik edilecek.

Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı’na seçilen 9 girişim

Patile: Bu proje, insanları ve hayvanları birleştiren ilk ve tek teknoloji olup; online besleme, uzaktan erişim, yapay zeka desteği ve 360 derece kamera ile anlık bildirim ve izleme özelliklerine sahip.

Glorvia: Bu girişim, kullanıcıların kendi elbiselerini tasarlamalarına olanak sağlayan bir platform olarak tanımlanıyor. Glorvia, kişiselleştirilmiş ve benzersiz bir moda deneyimi sunarak kullanıcıların tasarım yapmasına ve yaptıkları tasarımları ön izlemesine olanak sağlıyor.

Happcons: Yapay zeka ile çalışan bir müşteri deneyimi platformu Happcons, farklı kanallardan (SMS, WhatsApp, uygulama içi anketler) veri topluyor. Hem çoktan seçmeli hem de açık uçlu sorular sorarak NLP ve akıllı algoritmalar ile veriyi analiz ediyor. Şirket, anomalileri ve sorun alanlarını otomatik olarak buluyor ve raporluyor.

Guiss.Ai: Guiss.Ai, geri dönüşüm tesislerinde atık ayrıştırma görevini üstlenen robotlar üreten bir teknoloji şirketi olarak tanımlanıyor. Yapay zeka ve görüntü işleme teknolojilerini kullanarak atıkları daha etkin bir şekilde ayrıştırmayı ve geri dönüşüm süreçlerini optimize etmeyi hedefliyor.

Başkana Uygulaması: Bu uygulama, kullanıcıların bulundukları lokasyona göre ilgili belediyeye şikayet veya bilgi vermelerini sağlıyor. Fotoğraf, video ve açıklama ile birlikte şikayetler sisteme kaydediliyor. Belediyeler, kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile kendi bölgelerindeki şikayet ve önerileri izleyebilir ve süreçleri yönetebiliyor.

Volthread: Volthread'in WLSDM ürünü (WebLogic Smart Dashboard and Monitoring), geniş bir veri yelpazesini izleme imkanı sunuyor. WebLogic Smart Dashboard ve Monitoring ürünü, kolay kurulumu ve kullanıcı dostu arayüzü ile Oracle WebLogic Server'a kolayca entegre olarak Oracle Fusion Middleware ürünlerini uçtan uca izlemeyi sağlıyor.

Educall: Girişim, teknoloji tabanlı ve yapay zeka destekli bir online yabancı dil konuşturma eğitim programı sunuyor. Kullanıcıların dil öğrenme süreçlerini kişiselleştirerek hızlandırıyor ve daha etkili hale getiriyor. Eğitim programı, kurumsal müşterilerin çalışanlarının dil becerilerini geliştirirken, bireysel kullanıcılara esnek ve etkili bir dil öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.

YeşilBağ: YeşilBağ, yapay zeka destekli bir bitki bakım ve yetiştirme uygulaması olarak biliniyor. Tek bir fotoğrafla bitkilerin sağlığını tespit eder ve bilinmeyen bitkiler hakkında detaylı bilgi sunarak bitkilere en iyi nasıl bakılacağını keşfetmeyi sağlıyor.

BlueOperation: BlueOperation, tesis ve şehir operasyonlarındaki yüksek teknolojilere bağlanır, topladığı verileri analiz ediyor. Akıllı algoritmalar ile veriye dayalı kararlar üreterek operasyonlarda otonom süreç altyapısı oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.