SmartFAB, Galata Business Angels'tan 4 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

SmartFAB, Bülent Çelebi liderliğinde Galata Business Angels'tan yatırım aldı. SmartFAB tarafından aktarılan bilgilere göre yatırım, 4 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.
SmartFAB, Galata Business Angels'tan 4 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Yapay zeka tabanlı endüstriyel veri analitiği platformu ile üreticilere veri içgörülerini daha hızlı keşfetme, anlama ve harekete geçme konusunda yardımcı olan bir girişim olarak karşımıza çıkan SmartFAB, Bülent Çelebi liderliğinde Galata Business Angels'tan yatırım aldı. 

SmartFAB tarafından aktarılan bilgilere göre yatırım, 4 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti. SmartFAB, alınan yatırımla birlikte üretim sektöründe daha fazla işletmeye ulaşmayı ve teknolojileri ile üretim sektöründe devrim yaratmayı hedefliyor.

2019 yılında Milano’da Ann LoCicero tarafından kurulan SmartFAB, üretim süreçlerini optimize etmeyi ve genel kaliteyi artırmayı amaçlayan artırılmış analiz çözümleri sunuyor. İklim değişikliği, kaynak kıtlığı ve değişen tüketici talepleri gibi sorunlara çözüm üretmek amacıyla yola çıkan SmartFAB'in yapay zeka tabanlı endüstriyel veri analitiği platformu, makine öğrenimi ile üretimdeki israfı azaltmayı ve operasyonel verimliliği artırmayı amaçlıyor.

Galata Business Angels olarak, yapay zeka alanında yenilikçi ve dönüştürücü teknolojilere yatırım yapmaktan büyük heyecan duyduklarını aktaran Galata Business Angels yatırımcılarından Bülent Çelebi, SmartFAB’a yaptıkları bu yatırımın endüstrinin geleceğini şekillendirme yolunda attıkları önemli bir adım olduğunu da dile getirdi.

Smart FAB yatırımının GBA’nın 53. yatırımı olduğuna dikkat çeken Galata Business Angels Genel Sekreteri Ata Uzunhasan, yapay zeka tabanlı yaklaşımla deneyimli operatörlerin çoklanabileceği bir ortam yaratan SmartFAB'in köklü İtalyan sanayisinde önemli adımlar atmış ve İtalyan Kalkınma Bankası tarafından desteklendiğini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.