MIT'den ürün paketleme odaklı robotik sistemi: RoboGrocery

MIT'nin CSAIL laboratuvarı, market alışverişlerini paketleyen RoboGrocery adlı robotik sistemini tanıttı.
MIT'den ürün paketleme odaklı robotik sistemi: RoboGrocery

Dünyanın en ünlü üniversitelerinden biri olan MIT'nin Computer Science & Artificial Intelligence Laboratory yani CSAIL, market alışverişlerini paketleme işlemini otomatikleştiren robotik sistem tanıttı.

Robotik sistem, RoboGrocery olarak adlandırılıyor. RoboGrocery ürünlerin boyutlarını ve yönelimlerini belirleyip, hassas ve sağlam ürünleri doğru bir şekilde ayırt ederek paketleme işlemini gerçekleştiriyor. Örneğin, üzüm gibi hassas ürünleri çantanın altına koymaktan kaçınıyor ve konserve kutuları gibi daha dayanıklı ürünleri çantanın altına yerleştiriyor.

RoboGrocery, bilgisayarlı görme teknolojisini yumuşak bir robotik kavrayıcı ile birleştirerek, market ürünlerini dikkatli ve doğru bir şekilde paketleyebiliyor. Sistemin yeteneklerini test etmek için, araştırmacılar robota farklı türde 10 nesneyi market taşıma bandına yerleştirdi. Bu nesneler arasında üzüm, ekmek, lahana ve kraker gibi hassas ürünler ile çorba kutuları ve dondurma kapları gibi daha sağlam ürünler bulunuyordu.

Yumuşak robotik kavrayıcı, esnek ve yumuşak malzemelerden yapılmış bir robotik el veya tutma cihazı olarak tanımlanıyor. Bu tür kavrayıcılar, sert ve katı robotik ellerden farklı olarak, hassas ve kırılgan nesneleri zarar vermeden tutarak taşıyabiliyor.

Market alışverişlerinin paketlenmesi gibi rutin işleri otomatikleştirmek, insan iş gücünü daha karmaşık ve yaratıcı işlere yönlendirebiliyor. Bu da marketlerdeki operasyonel verimliliği artırabilir ve maliyetleri düşürebiliyor. Marketlerin dışında, geri dönüşüm tesisleri gibi endüstriyel alanlarda da bu teknolojinin kullanılması mümkün. Bu durum teknolojinin geniş bir yelpazede uygulanabileceğini ve çeşitli sektörlerde verimliliği artırabileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.