E-ticaret analitiği alanında hizmet veren Mindsite, Finberg’in liderliğinde 15 milyon dolar değerleme ile 1.5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Bu yeni yatırım turunda Finberg, TTGV bünyesindeki Teknoloji Yatırım, Vestel Ventures ve Tacirler Portföy Yönetimi ortaklığıyla yönetilen Gelecek Etki GSYF ile bireysel yatırımcılar Utku Öz ve Ömer Hayri Erkmen devam yatırımı yapmış oldu. Yatırım turuna TT Ventures GSYF de katılım gösterdi.
Mindsite'ın 2020 yılında Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönemine seçilen 14 girişim arasında yer aldığını hatırlatalım. Şirket, 2021 yılında ise Maxis liderliğinde 2,8 milyon TL yatırım aldı. 2022 yılına geldiğimizde, Mindsite, İş Bankası’nın ana yatırımcısı Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde 1.9 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırım turuna, Gelecek Etki Fonu, TTGV bünyesindeki Teknoloji Yatırım, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altındaki Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Leap Investment ve Finberg’in yanı sıra Utku Öz, Erdinç Güven, Semih Gökmen, Emre Açıkel ve Ömer Hayri Erkmen bireysel olarak katılmıştı.
Mindsite'ın faaliyet alanı
B2B SaaS şirketi Mindsite, 2019 yılında İsmail Arapzade, Ali Göksu Özkan ve Hakan Utku Özdemir tarafından kuruldu. Şirket, markalara ve online pazar yerlerine yapay zeka destekli e-ticaret analitiği çözümleri sunuyor. Mindsite, müşterilerinin e-ticaret operasyonlarının satış ve karlılıklarını yukarı taşınmasına destek olurken, gerçek zamanlı rakip analizi yapılmasına imkan tanıyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre Mindsite, satış ekiplerinin verimini iki kata kadar artırmanın yanında operasyonel süreçlerde zaman kazandırıyor.
Mindsite'ın öne çıkan verileri
Mindsite’ın müşterileri arasında Colgate, PepsiCo, Johnson & Johnson, Unilever, Arçelik, Watsons, Migros, Eczacıbaşı, Ferrero, Pazarama ve Nestle gibi şirketler yer alıyor. Şirketin aktardıklarına göre; 14 farklı pazarda 50’den fazla şirket ile çalışan Mindsite, saatlik 600 bin ürünün verisini 320 farklı e-ticaret platformundan topluyor. Günlük 100 milyon satırlık büyük veri işlendiğini belirten şirket, analizlerin gerçek zamanlı üretildiğine dikkat çekiyor.
Şirketin sunduğu ana modüller arasında Price, Visibility, Availability, Content ve Rating & Review yer almakta. Bunun ötesinde şirket, e-ticarette yapay zeka destekli Smart Pricing ve Review Sentiment Analysis gibi ürünler de sunmakta.
Mindsite CEO’su ve kurucu ortağı İsmail Arapzade, şirketin gelirlerinin yarısından fazlasının geldiği yurt dışına bu sefer fiziksel olarak açılacaklarını ve hedef pazarlarda yerel işe alımlar yapacaklarını açıkladı. Ayrıca İsmail Arapzade'nin aktardıklarına göre; şirket, Seri A yatırım turuna çıkmayı hedefliyor:
Başarılı ve hedeflere ulaştığımız bir 2023 geçirdik. Mevcut yatırımcılarımızın devam yatırımı yapması bizim için çok değerli ve anlamlı. Daha önce Türkiye’den ulaştığımız ve büyüdüğümüz, gelirlerimizin yarısından fazlasının geldiği yurt dışına bu sefer fiziksel olarak açılacağız ve hedef pazarlarımızda yerel işe alımlar yapacağız. Bu strateji ile büyümemizi sürdürülebilir kılmayı ve büyük bir Seri A yatırım turuna çıkmayı hedefliyoruz. Türkiye’den çıkan bir sonraki büyük B2B SaaS şirketi olma yolunda, 40 kişilik güçlü bir ekibimiz, vizyonumuza inanan yatırımcılarımız ve ihtiyacımız olan kaynağımızla çok heyecanlıyız.
E-ticaret analitiği araçlarının sadece Türkiye değil yurt dışında da yüksek bir müşteri potansiyeli olduğunu belirten İhsan Elgin ise "Finberg olarak, yeni ihtiyaçları hızla tespit ederek farklı ürünleri hızla hayata geçiren ve yurt dışındaki müşterileriyle birlikte global bir marka olma yolunda ilerleyen Mindsite'ı desteklemeye devam edeceğiz." dedi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap