Küçük işletmelere odaklanan 5 muhasebe yazılımı

Küresel anlamda küçük işletmelere odaklanan 5 muhasebe yazılımını sizlerle paylaşıyoruz.
Küçük işletmelere odaklanan 5 muhasebe yazılımı

Söz konusu fintech ve finans odaklı yazılımlar olduğunda Türkiye'deki girişimlerin hem ülkemizde hem de küresel pazarlarda başarılı bir duruş sergilediğini hepimiz biliyoruz. Ancak globalden farklı ürünleri de incelemek ufkumuzu her zaman genişletiyor. Bu nedenle öne çıkan muhasebe yazılımlarını ve sundukları özellikleri birlikte incelemekte fayda var. Küçük işletmelere odaklanan 5 muhasebe yazılımını sizlerle paylaşıyoruz.

OneUp

Türkiye’de de aktif olarak kullanılabilen OneUp, CRM, faturalama, projeler, harcamalar ve satın alma, envanter ve muhasebe gibi özellikleri uygulama olarak kullanabileceğiniz yeni ve düzenli bir arayüze sahip bir platform.

OneUp, ne yapmak istediğinizi yazabildiğiniz bir arama kutusu ve bunu yapabileceğiniz sayfaların açılır bir listesini gösteriyor. Bu, menüler arasında zaman kaybetmenizi önleyip sizi doğrudan eyleme geçiriyor.

Platformda sunulan tüm uygulamaları etkinleştirebilir ya da ihtiyacınız olmayanları devre dışı bırakabilirsiniz. OneUp’ın bir diğer artısı da, CRM özelliğinin diğerleriyle iyi entegre olması. Bu sayede, potansiyel müşterileri, aramaları, teklifleri ve fırsatları faturalarla birlikte aynı platformda takip edebiliyorsunuz.

Aynı zamanda OneUp, manuel zaman takibi desteğine sahip. Faturalandırılabilir saatleri eklemeniz gerekiyor, bu da daha büyük bir operasyon yürütüyorsanız size zaman kazandırıyor. Vergi hazırlama özellikleri bu kategorinin temel özellikleriyle uyumlu. Eğer envanterle ilgileniyorsanız, OneUp'ın ilginç bir özelliği de stok ve satış takip etmenin yanı sıra, otomatik envanter siparişi ayarlama. Böylece sıklıkla sattığınız önemli ürünler asla tükenmiyor.

Manager

Aylık abonelikten kaçınan ve açık kaynak yazılım kullananlar için sadeliğiyle öne çıkan Manager iyi bir seçim. Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede faaliyet gösteren Manager, projeler, zaman takibi ve çok çeşitli kullanışlı modüller dahil olmak üzere tüm temel defter tutma özelliklerine sahip. Bu arada zaman takibinin zamanlayıcı tabanlı olmadığını belirtelim. Sol menüde yer alan Özelleştir'e bastığınızda, ihtiyacınız olan tüm modülleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Uygulama içinde herhangi bir başlangıç dizisi veya ayrıntılı yardım yok. Her şeyin nasıl çalıştığını öğrenmek için dokümantasyon bölümüne başvurmanız gerekiyor.

Lokal olarak çalışan Manager, verilerinizi her zaman bilgisayarınızda tutuyor. Bu özellik, uygulamanın hızlı çalışmasını sağlıyor. Ancak, aynı zamanda banka hesabı entegrasyonu, otomasyon ve diğer uygulamalarla entegrasyon olmadığı anlamına da geliyor. Muhasebe süreçleriniz basitse, Manager yazılım giderlerinizi kontrol altında tutmak için iyi bir seçenek.

Basit bir gösterge paneline sahip olan Manager, işletmenizle ilgili temel bilgilerin bir listesini gösteriyor. Raporlar bölümü kullanışlı ve mali durumunuzu daha iyi görebilmeniz için çok çeşitli seçenekler içeriyor.

Puzzle

Sadece ABD’de faaliyet gösteren ve startup’lar için özel olarak tasarlanan Puzzle, daha genel ölçümler yerine, girişiminiz için önemli olanları izlemeye devam ediyor. Mevcut para yakma oranınızı nakit bakiyenizle karşılaştırarak aylık maliyetlerin rezervlerinize karşı nasıl biriktiğini görmenize yardımcı oluyor. Yakından ilişkili olarak, size tahmini bir çalışma süresi veriyor, böylece net sıfıra ulaşmak veya kara geçmek için ne kadar süreniz olduğunu görebiliyorsunuz. Bu yaklaşım, maliyetleri düşürmeniz, daha fazla finansman aramanız veya gelir için optimizasyon yapmanız gerekip gerekmediğini anlamanıza destek olabilir.

Bunların hepsinin kritik kararlar olduğunu düşünürsek, Puzzle’ın verileri derinlemesine incelemenizi sağlamasıyla öne çıktığını söyleyebiliriz. Aylık Kontrol Listesi'ne tıkladığınızda, kontrol etmeniz gereken her şeyin bir özetini alıyorsunuz. Buna ek olarak harcamalarınızı banka ekstreleriyle mutabakat haline getirirken, kredi kartı ödemelerini ve kategorize edilmemiş işlemleri gözden geçirebilirsiniz. Bu yetenekler, mali durumunuzu baştan aşağı görmenizi kolaylaştırıyor, böylece nerede tasarruf etmeniz, neleri optimize etmeniz veya hangi alanlara daha fazla yatırım yapmanız gerektiğini anlayabiliyorsunuz.

Finansal Keşif bölümündeki herhangi bir sekmeye tıkladığınızda, gelir ve giderlerinizi birden fazla açıdan görebilirsiniz. Bu, tek seferlik işlemleri, yinelenen maliyetleri ve bordronuzun şu anda ne kadar tuttuğunu bulmak için kullanışlı.

Puzzle, Plaid aracılığıyla banka hesaplarıyla, Gusto aracılığıyla maaş bordrosuyla ve Stripe aracılığıyla ödeme altyapısıyla entegre oluyor. Kısacası finansal verileriniz için etrafta dolaşmak zorunda kalmıyorsunuz. 

Puzzle’ın bir diğer artısı da, muhasebecilere sohbet yoluyla ulaşabilmenizi sağlaması. Bu sayede hesaplarınızı denetleyip gözden geçirerek size neyin iyi gittiğini veya neyin gitmediğini söyleyebiliyorlar.

Wave

ABD ve Kanada’da faaliyet gösteren Wave, muhasebenin kolay görünmesini sağlıyor. Hatta aylık faturasına ekstra bir abonelik eklemek istemeyen kullanıcılar, temel özelliklerinin çoğu tamamen ücretsiz olan Wave’i tercih edebilir.

Uygulama, çevrimiçi ödemeleri işliyor ve bunu yaparken, Stripe veya PayPal gibi platformların yaptığı gibi fatura tutarının bir yüzdesini tutuyor. Kredi kartı işlemleri için yüzde 2,9 + 0,60 dolar ve her banka işlemi için yüzde 1 + 1 dolar ücret alıyor.

Wave'in her işlem için 0,60 dolarlık ücreti ortadan kaldıran ve platforma otomasyon özellikleri ekleyen ücretli bir planı da mevcut. Ayrıca, Wave ile tüm evrak işlerini güncel tutarken, ekibe ödeme yapmanızı sağlayan otomatik bordro eklentisine de abone olunabiliyor. Son olarak, uygulama sayesinde defter tutma uzmanlarına zaman ayırabilir ve muhasebe koçluğuna erişebilirsiniz.

Xero

Projeler üzerinden hareket eden Xero’da, projeleri taslak, devam ediyor ve tamamlandı olarak üç aşamada görebiliyorsunuz. Bir projeye tıkladığınızda platform, sizi, tahmin, faturalandırılan tutar, zaman ve masraflar ve son teslim tarihi ile birlikte proje kontrol paneline yönlendiriyor. Bu yaklaşım ile aynı anda tüm ilgili metriklere odaklanabiliyorsunuz.

Xero'nun ana gösterge paneli tasarımıyla öne çıkıyor. Panel, işletmeniz hakkında genel bilgi sağlamanın yanı sıra, bir başlangıç aracı olarak da işlev görüyor. Xero, platformu yapılandırmak için yapmanız gereken tüm görevleri listeliyor, böylece faturalarınızı yapılandırmaya başlamak, muhasebe kategorileri oluşturmak, banka hesabınızı bağlamak gibi sunduğu tüm özelliklerden yararlanabiliyorsunuz. Aynı şekilde görmek istemediklerinizi kontrol etmek için kontrol panelini düzenleyebilirsiniz.

Bu özelliklere ek olarak, satın alma siparişleri oluşturabilir, gider taleplerini dosyalayabilir ve çek yazdırabilirsiniz. Ayrıca raporlar ve yerel gösterge panoları ile işletmenizle ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Xero, birçok kategoride yüzlerce uygulama ile entegre olmanızı sağlayan kendi uygulama mağazasına sahip. Otomotiv sektöründen turizme kadar, keşfedilecek ve Xero'yu işletmenizin her bölümüne bağlamanıza yardımcı olacak çok şey var.

Muhasebe aracınız olarak Xero'yu seçerseniz, henüz beta aşamasında olan yapay zeka asistanı JAX'a (Just Ask Xero) göz atmanızda fayda var. İlerleyen dönemde faturalarınızda değişiklik yapmak ve muhasebenizde işlem yapmak için emir vermek üzere JAX ile konuşmak için sesinizi kullanabileceksiniz. Xero, şu an için Güneydoğu Asya, Afrika, ABD, Kanada ve İngiltere’de aktif ancak Türkiye’de aktif değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.