SPONSORLU

Fatih Uysal ile Kariyer.net'in 25 yıllık yolculuğunu konuştuk

Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal ile Kariyer.net'in 25 yıllık yolculuğunu konuştuk.

Ülkemizin en önemli online istihdam platformları arasında yer alan Kariyer.net, 25. yılını gerçekleştirdiği bir lansman ile birlikte kutladı. Lansman çerçevesinde Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal ile birlikte keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

25 yıl boyunca Kariyer.net'in iş ilanı sitesinden IK teknolojisi firmasına dönüşmesi yolculuğunu paylaşan Fatih Uysal, Kariyer.net'in mavi yaka segmentine odaklanan İşin Olsun, teknoloji alanına odaklanan Techcareer ürünlerinden söz etti. PeopleBox başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan yatırımları da aktardı. Fatih Uysal'ın aktardıklarına göre; Kariyer.net yılda yaklaşık 1.9 milyon kişinin iş bulmasına katkıda bulunuyor. 

Pandemi döneminden sonra iş gücündeki değişimleri de paylaşan Uysal, sektörlerin artık daha çalışan odaklı hale geldiğini ifade etti. Uysal'ın belirttiğine göre; artık çalışanların taleplerini ve beklentilerini daha yüksek sesle dile getirdiği bir dönemdeyiz. Uzaktan çalışma gibi işin yapılış şeklinin değişmesi ve  ortaya çıkan nitelikli çalışana ulaşma sorununu bu konuda zemin oluşturuyor. Uysal, Türkiye'de yüzde 8.5'lik bir işsizlik oranı olsa da; beyaz yaka ve beyaz yakanın bir çok kolunda, özellikle üretim alanında bazı mavi yaka sektörlerde nitelikli adaya ulaşma zorlukları yaşandığını aktardı.

Kariyer.net'in son araştırmalarına göre çalışanların yüzde 60'ı hayal ettikleri işlerde çalışmıyor. Kariyer.net bunu değiştirmek için Kariyer.net ve İşin Olsun platformunda pek çok destek sunuyor. Kurumun üniversite tercih rehberinde işverenlerin hangi üniversitelerden ve bölümlerden mezun olanları tercih ettiği verisini sunuyor. Kariyer rehberi ise işe girmeden işin ana hatlarını, kapsamını ve pozisyon maaş ücretlerini adaylarla paylaşıyor. Kariyer.net'te her ay 4 milyon ücret verisi toplandığını da belirtelim.

Fatih Uysal, platformda bulunan filtreler aracılığıyla adayların kendilerine uygun işi bulmasına yardımcı olduklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra platform, yapay zeka öneri algoritmaları vasıtasıyla adayların özgeçmişinde belirttiği yetkinliklerle, aynı yetkinlikleri talep eden iş ilanlarını eşleştiriyor. Aynı şekilde adayın önceki aramaları dikkate alınarak da öneriler sunuluyor. Kariyer.net, kopilot isimli bir yapay zeka asistanı ile adayları en uygun ilan ve pozisyon ile buluştururken, işverenleri de doğru ilanı oluşturması için yönlendiriyor. 

Fatih Uysal, şirketin gelecek planları kapsamında üretken yapay zeka dahil olmak üzere teknolojinin tüm fırsatlarını 100'ü aşkın mühendis kadrosuyla yakında takip etmeye devam edeceklerini ifade etti. Kariyer.net'in yolculuğunu ve Kariyer.net çatısı altında yer alan tüm platformların detaylarını Fatih Uysal ile gerçekleştirdiğimiz röportajda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.