BlackRock, veri firması Preqin'i 2,55 milyar sterline satın alıyor

BlackRock, İngiliz veri firması Preqin'i 2,55 milyar sterlin karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.
BlackRock, veri firması Preqin'i 2,55 milyar sterline satın alıyor

BlackRock, İngiliz veri firması Preqin'i 2,55 milyar sterlin karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. BlackRock yaptığı basın açıklamasında, varlık yöneticisinin Peqin'in veri ve araştırma araçlarını Aladdin platformuna katacağını ve anlaşmanın 2024 yılında 240 milyon dolar tahmini gelir getireceğini söyledi.

Preqin, global alternatifler piyasasında şeffaflığı ve erişimi artıran veriler ve içgörüler sağlıyor; böylece yatırımcıları daha iyi kararlar almaları konusunda yönlendiriyor. 20 yıllık bir geçmişe sahip olan Preqin, 190 bin fon, 60 bin fon yöneticisi ve 30 bin özel piyasa yatırımcısını kapsayan global kapsamı ile özel piyasalarda veri çözümleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor.

Şirket, varlık yöneticileri, sigortacılar, emekli maaşları, varlık yöneticileri, bankalar ve diğer hizmet sağlayıcılar dahil olmak üzere 200 binden fazla kullanıcıya sahip. Preqin'in son üç yılda yılda yaklaşık yüzde 20 büyüdüğü de paylaşılanlar arasında.

BlackRock ise Aladdin platformu aracılığıyla 1000'den fazla müşteriye teknoloji çözümleri sunuyor. Preqin'in Aladdin'in özel piyasalar çözümü olan eFront ile birleşimi, fon yöneticileri ve yatırımcılar için kaynak yaratma, anlaşma sağlama, portföy yönetimi, muhasebe ve performans alanlarında veri, araştırma ve yatırım sürecini bir araya getiriyor. Preqin'in ayrıca bağımsız bir çözüm olarak sunulmaya devam edeceği bildiriliyor. 

Haziran ayının başlarında basında çıkan haberlerde London Stock Exchange ve S&P Global'ın Preqin için potansiyel teklif verenler arasında olduğu belirtilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.