Apple, Vision Pro'ya yapay zeka özellikleri eklemeye hazırlanıyor

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple Intelligence özellikleri, Vision Pro için de kullanıma sunulmaya başlanacak.
Apple, Vision Pro'ya yapay zeka özellikleri eklemeye hazırlanıyor

Apple'ın üretimsel yapay zeka çözümü olan Apple Intelligence'ı WWDC 2024 çerçevesinde tanıttığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. iPhone, iPad ve Mac modellerine yapay zeka özellikleri getirecek olan Apple Intelligence, ilerleyen dönemlerde farklı Apple cihazları için de kullanıma sunulabilir.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple Intelligence özellikleri, Vision Pro için de kullanıma sunulmaya başlanacak. Öte yandan Gurman, yapay zeka özelliklerinin bu yıl kullanıcılara sunulmayacağını ifade ediyor. Bu anlamda Apple'ın Apple Intelligence özelinde iPhone ve Mac cihazlarda sunulan tasarımın, karma gerçeklikte nasıl tezahür etmesi gerektiğine odaklanacağını söyleyebiliriz. 

Gurman'ın aktardığı değişiklikler arasında yapay zekanın ötesinde Vision Pro'nun nasıl satışa sunulması gerektiği ile ilgili stratejisi de yer almakta. Başlığın mağazalarda tanıtma biçimi kapsamında potansiyel alıcılar, kişisel medyalarını Vision Pro'da görüntüleyebilecek. Ayrıca Vision Pro'nun kafa bandının daha konforlu olması adına Solo Loop'tan Dual Loop'a değiştirileceğini de belirtelim. 

Apple hakkındaki açıklamalarıyla ün kazanan bir diğer analist olan Ming-Chi Kuo ise Apple'ın 2026 yılına kadar kızılötesi kameralı AirPods'un seri üretimine başlamayı planladığını düşünüyor. Kuo, bu düşüncelerini, şirkete dair yaptığı son tedarik zinciri araştırmasına dayandırıyor. Söz konusu AirPods serisinin, Vision Pro ile birlikte kullanıldığında yeni uzamsal ses deneyimlerini ve hareket kontrollerini destekleyebileceğini belirtelim. 

Apple, Apple Intelligence özelliklerinin bu sonbaharda iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'nın beta sürümlerinde İngilizce olarak deneneceğini duyurdu. Apple Intelligence, iPhone 15 Pro ile M1 veya daha yeni çiplere sahip cihazlarda kullanılabilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.