Yapay zeka girişimi Axelera AI, 68 milyon dolar yatırım aldı

Axelera AI'ın B serisi yatırım turunda Invest-NL Deep Tech, European Innovation Council, Innovation Industries Strategic Partners, Samsung Catalyst, Verve Ventures, Innovation Industries ve Fractionelera yer aldı.
Yapay zeka girişimi Axelera AI, 68 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka alanında çalışan Axelera AI, 68 milyon dolar yatırım aldı. Hollanda merkezli şirketin B serisi yatırım turunda Invest-NL Deep Tech, European Innovation Council, Innovation Industries Strategic Partners, Samsung Catalyst, Verve Ventures, Innovation Industries ve Fractionelera yer aldı. Axelera AI, yeni yatırımı operasyonel genişlemek, Ar-Ge faaliyetleri için kullanacağını açıkladı.

Şirket, 2021 yılında Fabrizio del Maffeo, Evangelos Eleftheriou, Marco Barbato, Giuseppe Garcea, Yi Lu, Felipe Augusto Chies ve Cyril Vancura tarafından kuruldu. Axelera AI, Edge AI alanında donanım ve yazılım çözümleri sunan bir girişim olarak tanımlanıyor. Edge AI, yapay zeka yeteneklerini akıllı telefonlar, kameralar ve robotlar gibi kenar cihazlara taşıyor. Bu sayede, veriler buluta gönderilmeden anında işleniyor ve kararlar veriyor.

Axelera AI, Metis AI platformu gibi yapay zeka yazılım araçları geliştiriyor. Bu platform, geliştiricilerin yapay zeka uygulamaları kolayca tasarlamalarına ve oluşturmalarına olanak tanıyor. Axelera AI, müşterilerine ürünlerinin kurulumu, kullanımı ve bakımı konusunda destek hizmeti sunuyor.

Şirket endüstriyel otomasyon, akıllı şehirler, otonom araçlar, sağlık ve perakende gibi çeşitli sektörlerde yenilikçi çözümler sunuyor. Endüstriyel otomasyon alanında üretim hatlarını optimize etmek ve ürün kusurlarını tespit etmek için özel yazılım ve donanım çözümleri geliştiriyor.

Otonom araçlar için çevresel algılama ve güvenli seyahat teknolojileri geliştiriyor. Sağlık sektöründe hastalık teşhisi, tedavi optimizasyonu ve hasta takibi için yapay zeka destekli çözümler sunuyor. Perakende alanında ise müşteri davranışlarını analiz ederek kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri sunmak için veri odaklı çözümler üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.