Yeni nesil pil teknolojileri geliştiren Sila, 375 milyon dolar yatırım aldı

Sila tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, G serisi yatırım turunda 375 milyon dolar yatırım aldı. Sila'nın 375 milyon dolarlık G serisi yatırım turu, Sutter Hill Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Yeni nesil pil teknolojileri geliştiren Sila, 375 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil pil teknolojilerine odaklanan Sila Nanotechnologies'in 590 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılında sizlere aktarmıştık. İsim değişikliğinin ardından yoluna Sila olarak devam eden girişim, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Sila tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, G serisi yatırım turunda 375 milyon dolar yatırım aldı.

Sila'nın 375 milyon dolarlık G serisi yatırım turu, Sutter Hill Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Bessemer Venture Partners, Coatue, Perry Creek Capital ve şirketin mevcut yatırımcıları yer alıyor.

375 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Sila'nın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1,3 milyar doları aşmış durumda. Sila tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin ABD'de kuracağı fabrikalarının inşaatını hızlandırmak ve operasyonlarını genişletmek için kullanılacak.

2011 yılında Alex Jacobs, Gene Berdichevsky ve Gleb Yushin tarafından ABD'de kurulan Sila, temiz enerjiye geçişi hızlandırmayı amaçlayan yeni nesil pil teknolojileri şirketi olarak ön plana çıkıyor.

Sila'nın Washington'daki tesisinin inşaatının önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Şirket, yeni tesisinde Titan Silicon anot malzemesinin seri üretimine başlayacak. Titan Silicon anodunun elektrikli araçlara güç vereceğini de paylaşalım.

Sila tarafından üretilecek olan Titan Silicon anot malzemesi, Panasonic Energy iş birliği ile birlikte elektrikli araçlara güç vermek için kullanılacak. Söz konusu malzemenin elektrikli Mercedes-Benz G-Class modelinde kullanılacağını da ayrıca ekleyelim. Sila tarafından geliştirilen yeni nesil pil teknolojileri, elektrikli otomobillere geçişi hızlandırabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.