İlaç geliştirme şirketi Formation Bio, 372 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli şirketin 372 milyon dolarlık yatırım turu, Andreessen Horowitz tarafından yönetildi.
İlaç geliştirme şirketi Formation Bio, 372 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tabanlı ilaç geliştirme şirketi Formation Bio, 372 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin D serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Sanofi, Sequoia, Thrive, Emerson Collective, Lachy Groom, SV Angel Growth ve FPV Ventures yer aldı.

Formation Bio, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları yapmak, yapay zeka teknolojilerini genişletmek ve şirketin büyümesini desteklemek için kullanılacağını açıkladı. Formation Bio'nun 2021'de 156 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım.

Formation Bio, Ben Liu ve Linhao Zhang tarafından 2013 yılında kurulan bir biyoteknoloji şirketi. Şirket, yapay zeka teknolojilerini kullanarak ilaç geliştirme süreçlerini yönlendiriyor ve biyoteknoloji ile ilaç sektöründeki ortaklarla iş birlikleri yapıyor. Bu ortaklıklar çerçevesinde, ilaç fikri mülkiyetlerini lisanslayarak geliştirme ve ticarileştirme süreçlerini ilerletiyor.

Şirketin odak noktaları arasında klinik denemelerin başlatılması, katılımcıların hızlı bir şekilde bulunması ve veri yönetimi gibi süreçleri daha etkin hale getirmek yer alıyor. Bu sayede ilaç geliştirme süreçlerinde zaman tasarrufu sağlanıyor ve maliyetler düşürüyor.

Araştırma ve geliştirme projeleri için ekiplere öneriler sunmak ve ilaç toksisitesi, tolerabilitesi ve etkinliğini daha iyi tahmin etmek için yapay zeka modellerini iyileştiriyor. Formation Bio, şu anda kronik el egzaması, duyu sinir hasarı ve diz osteoartriti gibi hastalıkların tedavisinde kullanılması için üç ilaç üzerine çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.