Figma, yeni yapay zeka özelliklerini tanıttı

Figma, yeni arayüzü ve üretken yapay zeka özelliklerinin yanı sıra sunum oluşturulmasını sağlayan Figma Slides özelliğini de tanıttı. 
Figma, yeni yapay zeka özelliklerini tanıttı

Geçen yıl Adobe'nin yasal problemlerden dolayı 20 milyar dolarlık Figma satın almasından vazgeçmesinin ardından Figma yeni tasarımı ve üretken yapay zeka özellikleriyle Adobe ile olan rekabetini güçlendirmeye hazırlanıyor. Şirketin dün gerçekleşen Config konferansında Figma, yeni arayüzü ve üretken yapay zeka özelliklerinin yanı sıra sunum oluşturulmasını sağlayan Figma Slides özelliğini de tanıttı. 

Figma'nın tasarım yenilikleri

Tasarım yenilikleri kapsamında yeni bir araç çubuğu, yuvarlatılmış köşeler ve 200 yeni simge platformda yerini alıyor. Figma'da sunulan yeni kanvasın tasarımlara daha kolay odaklanmanızı sağlayacağını belirtelim. Böylece şirket, Figma'yı yeni kullanmaya başlayacak olanlar için daha erişilebilir olmayı amaçlıyor. 

Figma'nın yeni yapay zeka özellikleri

Figma'ya eklenen üretken yapay zeka özellikleri ise kullanıcıları metin istemleri aracılığıyla uygulama modellemesi oluşturmasını sağlıyor. Örneğin metin kutusuna yazacağın bir istem ile yeni bir restoran için uygulama oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Bunun karşılığında Figma, birkaç dakika içinde menü listeleri, sekme çubuğu, Uber Eats ve DoorDash gibi teslimat ortakları için düğmeler dahil olmak üzere bir uygulama modellemesi sunuyor. 

Figma'nın sunduğu yapay zeka özellikleri arasında yapay zeka destekli varlık arama ve tasarımlar için otomatik olarak oluşturulan metinler yer almakta. Figma'daki yapay zeka eylemlerini kullanarak gerçekçi metinler eklemek, çeviri yapmak, tonu ayarlamak, görüntüler oluşturmak, görüntü arka planlarını kaldırmak mümkün. 

Tüm bu  özelliklerin Figma AI çatısı altında toplandığını belirtelim. Dünden itibaren sınırlı sayıda kullanıcıya açılan Figma AI beta sürümüne bekleme listesi aracılığıyla erişebilirsiniz. Beta süreci yıl sonuna kada devam edecek ve bu süre boyunca Figma'nın yapay zeka araçları ücretsiz olacak. Bununla beraber şirket, özelliklere kullanım limitleri getirebileceğini ifade ediyor. Araç piyasaya sürüldüğünde ise ücretli olacak. 

Şirket beta sürümünde piyasaya sürdüğü tüm üretken özelliklerin üçüncü taraf, kullanıma hazır yapay zeka modelleri tarafından desteklendiğini belirtiyor. Bu anlamda modellerin, özel Figma dosyaları veya müşteri verileri üzerinde eğitilmediğini belirtelim. Şirket, herkese açık, ücretsiz Topluluk dosyalarındaki kullanıcı arayüzlerinin görüntüleriyle görsel ve varlık aramaya ince ayar yaptığını dile getiriyor. 

Geliştirici odaklı yeni özellikler

Bunlara ek olarak Figma, geliştiriciler için Geliştirmeye Hazır görünümü ve Code Connect olmak üzere platforma iki yeni özellik ekledi. İnceleme için bir odak görünümü içeren Geliştirmeye Hazır görünümü, kullanıcıların değişikliklerden haberdar olmalarını sağlayan geliştirilmiş tasarım durumları ve bildirimler sunuyor.  Code Connect aracı ise otomatik olarak oluşturulan kodu kullanmak yerine tasarım sistemlerinden veya desteklenen bir UI Kitinden bileşen kodunu ortaya çıkarıyor. Her iki aracın da genel kullanıma sunulduğunu belirtelim. 

Figma Slides

Şirketin tanıttığı bir diğer özellik ise Figma Slides oldu. Google Slides benzeri Figma Slides, kullanıcıların uygulama üzerinden sunum oluşturmasını ve paylaşmasını sağlıyor. Geçen yıl Figma'da 3.5 milyon sunum dosyası oluşturulduğunu düşünürsek, özelliğin Figma kullanıcı tabanında karşılık bulacağını söyleyebiliriz. Özellik kapsamında Figma'nın araçlarını kullanarak desteye dahil ettiğiniz tasarımları gerçek zamanlı olarak değiştirebileceksiniz. Aynı şekilde sunum hakkında geri bildirimler toplamanız da imkan dahilinde. Dün ücretsiz olarak açık beta sürümde kullanıma sunulan Figma Slides, ilerleyen dönemde tüm kullanıcılara açıldığında ücretli bir özellik olarak karşımıza çıkacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.