Apple, Meta ile yapay zeka odağında ortaklık kurmayı reddetti

Meta, kendi yapay zeka sohbet robotunu iOS 18'e getirmek istedi. Apple ise böyle bir ortaklığı reddetti. 
Apple, Meta ile yapay zeka odağında ortaklık kurmayı reddetti

Apple'ın yapay zeka odağında Meta ile görüşmeler gerçekleştirdiğini ve bu bağlamda bir ortaklık kurabileceğini sizlere aktarmıştık. The Wall Street Journal'ın paylaştığı bilgiler, Apple'ın iOS 18'e Meta'nın yapay zeka sohbet botunu ekleyeceğini gösteriyordu. Ancak Apple'a yakın kaynakların Bloomberg ile paylaştığı bilgilere göre; aslında Meta, kendi yapay zeka sohbet robotunu iOS 18'e getirmek istedi. Apple ise böyle bir ortaklığı reddetti. 

Paylaşılan bilgilere göre; Apple, Meta'nın yapay zekalı sohbet robotunu iOS ile entegre etme teklifini aylar önce reddetti. İkili, Apple'ın OpenAI ve Google ile bir ortaklık kurmayı hedeflediği sıralarda, bir anlaşma hakkında "ön görüşmeler" yaptı. Aktarılara göre; Meta'nın gizlilik politikasıyla aynı fikirde olmayan Apple, görüşmeyi daha ileri götürmedi. Kısacası Apple'ın Llama'yı iOS'a entegre etmek için aktif bir planı bulunmuyor. 

Bu arada OpenAI'ın GPT-4o modelinin, Siri başta olmak üzere cihazlardaki araçları desteklemek için Apple Intelligence'a entegre edileceğini hatırlatalım. Bununla beraber Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, Google'ın Gemini'ının gelecekte Apple Intelligence'a eklenebileceğinin sinyalini verdi. Federighi'nin aktardıklarına göre Apple, kullanıcıların istedikleri modelleri seçmelerini sağlamak istiyor. 

Bu yıl içinde iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia güncellemelerinin bir parçası olarak kullanıma sunulması planlanan Apple Intelligence, ilk olarak ABD İngilizcesinde, iPhone 15 Pro ve M1 çipli veya daha yeni iPad ve Mac modellerinde kendini gösterecek. Ek diller ve bölgelerin desteklenmesi ise zaman içinde kademeli olarak gerçekleşecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.