BtcTurk siber saldırıya uğradı: İşlemler 6 saatliğine durduruldu

BtcTurk, siber saldırıya uğradı. Kullanıcı varlıkları güvende olduğunu belirten şirket, olayı detaylıca araştırılıyor. 6 saat içinde borsanın yeniden açılması bekleniyor.
BtcTurk siber saldırıya uğradı: İşlemler 6 saatliğine durduruldu

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk, siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Bu olay, kripto para dünyasında güvenlik açıklarına dikkat çekerken, kullanıcıların varlıklarının güvenliği konusundaki endişeleri de artırdı.

Şirket, saldırının sıcak cüzdanlarda tutulan 10 farklı kripto paranın bakiyelerini etkilediğini belirtti. BtcTurk'ten yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz, 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimlere neden olan bir siber saldırı tespit etmiştir. Bu saldırı sadece 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmını etkilemiş olup, varlıklarımızın büyük bir kısmı soğuk cüzdanlarımızda güvendedir" denildi. 

Finansal gücünün bu saldırıdan etkilenen tutarları fazlasıyla karşılayabilecek düzeyde olduğunu ve kullanıcı varlıklarının bu kayıplardan etkilenmeyeceğini vurgulayan şirket, olayın detaylı bir şekilde araştırıldığını ve yetkililerle iletişime geçildiğini bildirdi. Önlem olarak, kripto para yatırma ve çekme işlemleri geçici olarak durduruldu. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bu işlemler yeniden başlatılacak.

6 saat için kripto para alım satımının yeniden başlaması öngörülüyor

Kullanıcılarına da açıklama yapan BtcTurk, "kriptopara yatırma/çekme işlemleri yaşanan siber saldırı nedeniyle tedbir amaçlı geçici olarak durdurulmuştur. Tüm güvenlik kontrolleri ve prosedürleri tamamlandıktan sonra kriptopara transferlerinin yaklaşık 6 saat içerisinde açılması öngörülüyor." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.