Instagram, yakın arkadaşlar için canlı yayın özelliğini kullanıma sunuyor

Bu yeni özellikle, Instagram kullanıcıları hesaplarını açık tuttuklarında herkesin görmesine izin vermeden özel bir canlı yayın yapabilecekler.
Instagram, yakın arkadaşlar için canlı yayın özelliğini kullanıma sunuyor

Instagram'ın kaydırarak geçilemeyen reklamları test ettiğini geçen haziran ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, şimdi de yeni bir haberle daha gündeme geldi.

Instagram, kullanıcıların daha özel ve sınırlı bir grupla paylaşım yapabilmesi için yeni bir özellik başlattı. Artık kullanıcılar, sadece belirledikleri yakın arkadaşlarıyla paylaşılan canlı yayınlar düzenleyebilecekler.

Bu yeni özellikle, Instagram kullanıcıları hesaplarını açık tuttuklarında herkesin görmesine izin vermeden özel bir canlı yayın yapabilecekler. Eğer hesapları gizli ise, yayın sadece tüm takipçilerine değil, yalnızca seçtikleri yakın arkadaşlarına açık olacak. Ayrıca canlı yayına katılabilecek kişi sayısı da kullanıcıyla birlikte en fazla üç kişi olarak belirlenmiş.

Bu özellikle Instagram, kullanıcıların daha samimi içerikler paylaşmalarını sağlamayı hedefliyor. Örneğin; bir kullanıcı moda veya güzellik önerilerini sadece yakın arkadaşlarıyla paylaşabiliyor veya bir grup arkadaşıyla birlikte ders çalışma oturumu düzenleyebiliyor.

Instagram'ın bu hamlesi, platformun genel kullanımını daha kişisel ve güvenli hale getirme çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan güncellemelerle birlikte, kullanıcılar zaten gönderilerini yalnızca yakın arkadaşlarına gösterme veya sadece yakın arkadaşlarından gelen etkileşimleri filtreleme gibi seçeneklere sahipti.

Bu yeni özellikle birlikte Instagram, daha küçük ve daha özel bir kitleyle iletişim kurmanın önemini vurguluyor ve kullanıcıların güvenilir çevreleriyle daha samimi bir şekilde etkileşimde bulunmasına olanak tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.