Yazılımcıları uzaktan çalışma imkanlarıyla buluşturan kariyer platformu: Remotetech.work

Yazılımcılara odaklanan kariyer platformu Remotetech.work, Türkiye’deki yazılımcıları yurt dışından iş fırsatları ile buluşturuyor.
Yazılımcıları uzaktan çalışma imkanlarıyla buluşturan kariyer platformu: Remotetech.work

Yazılımcılara odaklanan kariyer platformu Remotetech.work, Türkiye’deki yazılımcıları yurt dışından iş fırsatları ile buluşturuyor. Bu anlamda Dubai’den Dublin’e kadar birbirinden farklı pek çok farklı seçenek mevcut. Yazılımcılar, platform üzerinden profillerini oluşturarak uzaktan ve esnek çalışma imkanı sunan iş fırsatlarına erişebiliyor. Uğur Gökdere tarafından kurulan Remotetech.work, MEXT Teknoloji Merkezi'nin içinden çıkan bir girişim. Uğur Gökdere'yi geçmişte iBeacon teknolojisine odaklanan Blesh girişiminin kurucu ortaklarından biri olarak hatırlıyor olabilirsiniz. 

Remotetech.work uzaktan çalışma imkanlarının yanında aynı zamanda platformunda ücretsiz AWS (Amazon Web Services) Cloud eğitimleri sunuyor. Yazılımcılar Remotetech.work platformu üzerinden geçmiş deneyimlerini ve öğrenimlerini kayıt altına alabildiği gibi, sınavlara girerek söz konusu yetkinliklerini tescilleyebiliyor. 

Ayrıca sağlanan eğitimler ile birlikte adaylar, bulut hizmetleri için gerekecek yetkinliklere de sahip oluyor. Bu eğitimler ile Avrupa ve İngiltere’de işe giriş süreçlerinde belirleyici olan sertifikaları almak da kolaylaşıyor. Girişimin bu yılın Şubat ayında Up School ile iş birliği yaptığını da ekleyelim. 

Girişimin paylaştığı bilgilere göre platforma kayıtlı 5 binden fazla yazılımcı bulunmakta. Ekip bu sayının her geçen gün artmaya devam ettiğini belirtiliyor. Yazılımcıların profillerini detaylı bir şekilde oluşturabilecekleri Remotetech.work aracılığıyla adayların Avrupa'daki iş fırsatlarına kolayca ulaşabilmesini sağlayan bir sistem sunulmakta. Remotetech.work'ün web sitesinde yer alan bilgilere göre; girişim sözleşme maliyetleri veya işe alım maliyetleri gibi şeyleri karşılamak için sizden önden herhangi bir ücret talep etmiyor. 

Yazılımcılar platforma üye olmanın ardından deneyim, uzmanlık ve önceki projeleri hakkında bilgileri giriyor. Bunun yanı sıra platformdaki yazılımcılar, başarıyla tamamladıkları İngilizce ve teknik yeterlilik sınavlarının sonuçlarını Avrupa ve İngiltere’de bulunan işverenlerin görebileceği şekilde profillerine ekleyebiliyor.

Platform, yazılımcılara özel olarak tasarlanmış bir yetenek pazarı olarak konumlanmakta. Platformda yetenek eşleştirmesi olarak tercüme edebileceğimiz "talent match" özelliği öne çıkıyor. Yapay zeka destekli bu özellik, kullanıcıları en uygun iş fırsatlarıyla buluşturuyor. Bununla beraber platform, aynı zamanda yetenek ve yetkinlik ölçme süreçleri ile kullanıcıların güçlü yönlerini belirliyor.

Girişim, iş verenlere ise hayallerindeki uzaktan çalışan ekibi kurmaları vaadinde bulunuyor. İşverenler, önceden değerlendirilmiş ekip üyeleriyle tanışarak işe alım süreçlerinde zaman kazanıyor. Remotetech.work ekibinizi hızla ölçeklendirmek için toplu dış kaynak kullanımı seçeneği de sunuyor. 

Remotetech.work kurucusu Uğur Gökdere'nin aktardıklarına göre; girişim, yalnızca bir iş bulma platformu olmanın ötesinde, yazılımcıların kariyerlerinde önemli sıçramalar yapmalarını sağlayacak bir kalkınma ve öğrenme topluluğu olmayı hedefliyor. Gökdere, Türkiye’deki yazılımcılara Avrupa'daki iş fırsatlarının anahtarı olan bulut sistemleri sertifikalarına ulaşmalarını kolaylaştırmak için ücretsiz eğitimler sunduklarının altını bir kez daha çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.