Güvenlik çözümleri geliştiren girişim PQShield, 37 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli PQShield'ın yatırım turunda Chevron Technology Ventures, Oxford Science Enterprises, Legal & General ve Braavos Capital yer aldı.
Güvenlik çözümleri geliştiren girişim PQShield, 37 milyon dolar yatırım aldı

Güvenlik çözümleri geliştiren girişim PQShield, 37 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turuna Addition liderlik etti. İngiltere merkezli şirketin yatırım turunda Chevron Technology Ventures, Oxford Science Enterprises, Legal & General ve Braavos Capital yer aldı. PQShield, yeni gelen yatırımı donanım ve yazılım çözümleri geliştirmek ve iş birliklerini genişletmek için kullanacağını açıkladı. 

2015 yılında Ali El Kaafarani tarafından kurulan PQShield, kuantum bilgisayarların gelecekteki şifreleme güvenliği üzerindeki potansiyel tehditlerine karşı dirençli şifreleme çözümleri geliştiren bir güvenlik şirketi olarak ön plana çıkıyor. Gelecekte bilgisayarların çok daha güçlü hale gelmesiyle birlikte, geleneksel şifreleme yöntemleri çözülebilir hale geliyor. Bu nedenle, kuantum sonrası kriptografi üzerine odaklanıyor.

PQShield'in geliştirdiği teknoloji, kuantum sonrası kriptografi teknolojisi, gelecekteki kuantum bilgisayarların gücüyle çözülmesi zor olan güvenli şifreleme yöntemleri sunarak bilgi güvenliğini artırmayı hedefliyor. Bu teknoloji, özellikle endüstriyel ve devlet kurumlarının veri koruma ihtiyaçlarını karşılamak için kritik bir rol oynuyor. Bu çözümler, kuantum bilgisayarlar tarafından etkin bir şekilde kırılma riski taşımayan güvenli şifreleme yöntemlerini içeriyor.

Şirketin müşteri portföyü oldukça dikkat çekiyor. Müşterileri arasında AMD, Microchip Technologies, Collins Aerospace, Lattice Semiconductor, Sumitomo Electric, NTT Data, Mirise Technologies gibi şirketler yer alıyor. 

PQShield'in kuantum bilgisayarların gelecekte şifreleme güvenliğine yönelik oluşturduğu riskleri azalttığı için önemli bir güvenlik sağlayıcısı olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.