Obilet, BlaBlaCar’dan yatırım alıyor

Söz konusu anlaşma, gerekli onayların alınmasının ardından kesinleşecek.
Obilet, BlaBlaCar’dan yatırım alıyor

Obilet, stratejik yatırım almak üzere BlaBlaCar’la anlaşma sağladıklarını açıkladı. Gerekli onayların alınmasının ardından kesinleşecek anlaşmaya göre, Obilet operasyonel özerkliğini koruyarak mevcut faaliyetlerini ve projelerini kesintisiz olarak sürdürmeye devam edecek.

Obilet ayrıca, ana iş alanı olan paylaşımlı yolculuk faaliyetlerine aracılık etmek olan BlaBlaCar’ın gelişmekte olan ülkelerde yürüttüğü otobüs biletleme işine de katkı sağlayacak. Bu kapsamda, Obilet kurucuları Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak’ın mevcut CEO’luk görevlerine devam edecekleri de açıklandı.

Bu noktada BlaBlaCar’ın da halka arza hazırlandığını belirtmekte fayda var.

2012 yılında kurulan yerli girişim Obilet, yüzlerce otobüs, havayolu, feribot, otel ve araç kiralama firmasının sunduğu yolculuk ve rezervasyon seçeneklerinin karşılaştırılmasına ve satın alınmasına olanak sağlıyor. Yıllık 40 milyonu aşan biletleme ve rezervasyon işlemi ile Obilet, B2C hizmetlerinin yanı sıra B2B iş ortaklarına sefer verisi dağıtımı ve taşıyıcı otobüs firmalarına biletleme altyapı yazılımı (IMS - Inventory Management System) hizmetlerini de sunuyor.

21 ülkede yılda 27 milyon aktif kullanıcının yolculuk paylaşımı yapabilmesini sağlayan Fransa merkezli BlaBlaCar ise özellikle şehirler arası topluluk tabanlı seyahatler için sürücüleri ve yolcuları bir araya getiriyor.

Obilet CEO’su Yiğit Gürocak, sözleşme ve onay süreçlerinin tamamlanması halinde çalışmalarını, mevcut ekibi büyüterek daha da hızlandıracaklarını söyledi. BlaBlaCar CEO’su Nicolas Brusson ise “Obilet’e yapmayı planladığımız yatırımla büyümesinin büyük kısmını Avrupa dışındaki faaliyetlerinden elde eden BlaBlaCar’ın bu pazarlarda sürdürülebilir mobiliteye erişim imkanlarını geliştirme misyonunu bir kez daha ortaya koyacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.