İnfo Yatırım'ın yapay zekâ destekli yeni mobil yatırım uygulaması: infox

infox, yapay zekâ destekli çözümler ve robotik işlem imkânları sunuyor.
İnfo Yatırım'ın yapay zekâ destekli yeni mobil yatırım uygulaması: infox

Sermaye piyasalarında 34 yıldır faaliyet gösteren İnfo Yatırım, yapay zekâ destekli yeni mobil yatırım uygulaması infox’u tanıttı. infox, yapay zekâ destekli çözümler ve robotik işlem imkânları sunuyor. Bunun yanı sıra uygulamada, piyasadaki tüm yatırım ürünleri, karşılaştırmalı veriler ve piyasadan anlık haberler yer alıyor. Böylece yatırımcılar tüm bu özelliklere tek bir platform üzerinden erişebiliyor.

İnfo Yatırım Dijital Pazarlama Direktörü Barbaros Kınay'ın belirttiğine göre; uygulama kapsamında yatırımcılar, yapay zekâ destekli teknik ve temel analiz seçeneğinden faydalanabilir. Gelişmiş temel ve teknik analiz özellikleri, detaylı grafikler ve verilerle öne çıkan infox bu araçların nasıl kullanılacağını da  öğretiyor. Platform, yatırımcıyı güncel gelişmeler, uzman yorumları ve analizlerle desteklediğini belirtiyor. 

Kınay, infox'un öne çıkan özelliklerini şöyle detaylandırıyor: 

En kullanışlı listeleme modelleri ile yurtiçi ve yurtdışı piyasaları için listeler oluşturup, takip edebileceksiniz. Gündem menüsü ile en son ekonomik ve şirket haberlerine, halka arzların detaylarına ve ekonomik takvime ulaşabilecek, arbitraj robotları, algoritma robotları ve portföy optimizasyonu ile işlem yapabileceksiniz

Kısacası yatırımcılar infox ile algoritmik işlemleri yapmanın yanında arbitraj fırsatlarını robotik yöntemlerle yakalama imkânına sahip oluyor. İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül'ün aktardıklarına göre; infox, her seviyeden amatör ve profesyonel kullanıcılara hitap eden bir uygulama. Yatırımcılar, Play Store ve App Store’dan infox Akıllı Yatırım Uygulamasını indirerek görüntülü görüşmeyle hesap açtıktan sonra yatırımlarını yapabilecek. 

İnfo Yatırım Ürün Geliştirme Direktörü Elçin İnan Ballı'nın açıklamasına göre; uygulama sermaye piyasalarında işlem yapılan bir uygulama olmanın ötesinde tüm finansal işlemlerin tek uygulamada yapılabildiği bir uygulama olma yolunda adım adım ilerleyecek. Her yeni güncelleme ile yeni piyasalarda işlem yapma şansı sunması planlanan infox, ilerleyen dönemde bir sadakat uygulaması ve uçtan uca deneyim sunan bir uygulamaya dönüşmesi hedefleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.