Biyoteknoloji girişimi InduPro, 85 milyon dolar yatırım aldı

InduPro'nun A serisi yatırım turu, The Column Group ve Vida Ventures ortaklaşa yönetildi.
Biyoteknoloji girişimi InduPro, 85 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi InduPro, 85 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin A serisi yatırım turu, The Column Group ve Vida Ventures ortaklaşa yönetildi. InduPro'nun yatırım turunda MRL Ventures Fund, Emerson Collective ve Euclidean Capital yer aldı. Şirket, yeni yatırımı ilk klinik ürününü geliştirmek ve Ar-Ge çalışmalarını desteklemek için kullanacağını açıkladı. 

2022 yılında Rob Oslund ve Niyi Fadeyi tarafından kurulan InduPro, kanser ve otoimmün hastalıklar gibi hastalıkların tedavisinde yeni ilaçlar geliştiren bir biyoteknoloji şirketi olarak ön plana çıkıyor. 

Hücre yüzeyindeki proteinler arasındaki etkileşimi kullanarak özel tedaviler geliştiriyor. Özellikle kanser ve bağışıklık sistemiyle ilgili hastalıkları hedef alıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, hastalıklı hücreleri doğrudan hedefleyerek daha etkili ve daha az yan etkili tedavilerin mümkün olmasını sağlıyor.

Şirketin teknolojisi, yüksek çözünürlüklü yakınlık etiketleme yöntemini kullanarak hastalıkların biyolojik süreçlerine odaklanıyor. Bu da yeni ve daha etkili tedavi seçeneklerinin keşfini hızlandırıyor. Bazı araştırmacılar, otoimmün hastalıklar ve kanser arasında genel bir korelasyon olduğunu iddia ediyor. Yani otoimmün hastalığa sahip olmanın belirli kanserleri geliştirme riskini artırdığını öne sürülüyor.Bu yüzden InduPro'nun çalışmaları, kanser ve otoimmün hastalıklar gibi ciddi sağlık sorunlarıyla mücadelede umut vaat ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.