X, platformdaki tüm beğenileri gizli hale getiriyor

X, bugünden itibaren özel beğenileri kullanıma sunuyor. Bu adım, platformdaki kullanıcıların beğendikleri şeylerin varsayılan olarak gizli kalacağı anlamına geliyor.
X, platformdaki tüm beğenileri gizli hale getiriyor

X'in profillerden beğeniler sekmesini kaldırmaya hazırlandığını daha önce sizlere aktarmıştık. Bir süredir gündemde olan bu konu artık netlik kazanmış durumda. 

Şirket içerisinden bir kaynağın paylaştığı bilgilere göre X, bugünden itibaren özel beğenileri kullanıma sunuyor. Bu adım, platformdaki kullanıcıların beğendikleri şeylerin varsayılan olarak gizli kalacağı anlamına geliyor. Söz konusu özelliğin halihazırda X'in Premium abonelerine sunulan bir seçenek olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Elon Musk'ın bu haberin yayınlanmasının ardından "İnsanların saldırıya uğramadan gönderileri beğenmelerine izin vermenin önemli olduğunu" ifade ettiğinin de altını çizelim.

Kullanıcılar kendi gönderilerindeki beğenileri görebilecek

Birkaç hafta önce, X'in mühendislik direktörü Haofei Wang, yaklaşan değişikliğin kullanıcıların kamu imajını korumayı amaçladığını söylemişti. Kullanıcı profillerindeki beğeniler sekmesi kaldırılacak olsa da X kıdemli yazılım mühendisi Enrique Barragan'a göre kullanıcılar, gönderilerini kimlerin beğendiğini ve tüm gönderiler için beğeni sayısını görmeye devam edebilecekler, ancak başka birinin gönderisini beğenen kişileri göremeyecekler. 

Elon Musk, geçtiğimiz yılın sonlarında platformun mühendislerine tweet eylem butonlarından tamamen kurtulmak ve bunun yerine gönderi görüntülemelerine daha güçlü bir vurgu yapmak istediğini söylemişti. O dönemde bir kaynağın bana söylediğine göre Musk'ın amacı beğenme ve yeniden paylaşma düğmelerinin bulunduğu bölümü tamamen kaldırmaktı çünkü Musk beğenilerin önemli olmadığına inanıyordu. Aslında şimdi bu gerçekleşiyor. 

Geçtiğimiz günlerde X, içerik politikasını güncelleyerek kişilerin kendi rızası ile paylaştığı müstehcen içeriğe izin vermeye başlamıştı. Bu iki gelişme bir noktada birbirine bağlanır mı veya X bundan da gelir elde etmenin yeni bir yolunu bulur mu, bunu da zaman gösterecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.