BeReal, Voodoo tarafından 500 milyon euroya satın alındı

BeReal'ın kurucusu ve CEO'su Alexis Barreyat görevinden ayrılırken, yerine Voodoo'nun sahip olduğu sosyal uygulama Wizz'in CEO'su Aymeric Roffé geçecek.
BeReal, Voodoo tarafından 500 milyon euroya satın alındı

Kullanıcılarını kısa bir zaman aralığında doğal içerikler paylaşmaya teşvik eden sosyal uygulama BeReal, Fransa merkezli uygulama geliştirici Voodoo tarafından 500 milyon euroya satın alındı. 

Bu satın alma ile birlikte BeReal'ın kurucusu ve CEO'su Alexis Barreyat görevinden ayrılacak. BeReal'in CEO koltuğuna ise Voodoo'nun sahip olduğu sosyal uygulama Wizz'in CEO'su Aymeric Roffé geçecek. Voodoo'nun paylaştığına göre satın alma sonrasında BeReal, yeni özellikler etrafında daha fazla yenilik yapacak ve büyümeye yeniden odaklanacak. 

BeReal, 2020 yılında Alexis Barreyat ve Kévin Perreau tarafından kuruldu. 2022 yılında uygulamanın yıldızı parlasa da; hızlı bir şekilde kullanıcı kaybı yaşadı. Paylaşılan bilgilere göre; 2022'nin ekim ayında 15 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan şirket, 2023'ün mart ayında yalnızca 6 milyon aylık aktif kullanıcıya ev sahipliği yapmaktaydı. O dönemde şirket günlük 20 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Görünen o ki, sosyal ağlarda doğal olmak uzun vadede çok tercih edilen bir akım olmadı. 

BeReal, kullanıcıları uygulamada tutmaya devam etmek için platforma yeni özellikler eklemeyi ihmal etmedi. BeReal özel grupların yanı sıra kullanıcılara günde birden fazla paylaşım yapmasına olanak tanıyan bonuslar tanıdı. Ancak eklenen özelliklerin, uygulamanın ana fikri ile çelişmesi, kullanıcılar tarafından olumlu karşılanmadı. Uygulama bu özelliklere ek olarak; Şubat ayında ünlülerin ve markaların paylaşımlarını gösteren RealPeople akışını başlattı. Paylaşılan bilgilere göre, BeReal, yoğun bir şekilde özelliklere odaklansa da; kullanıcı kazanımı durağan hale geldi. 

Öte yandan Voodoo, BeReal'ın şu anda aylık aktif 40 milyon kullanıcıya sahip olduğunu öne sürüyor. Voodoo tarafından paylaşılan bilgilere göre; bu kullanıcıların yarısından fazlası haftanın en az altı günü uygulamayı kullanmakta. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.