Atıklardan yeni nesil yapı malzemeleri geliştiren Harcy, 350 bin dolar yatırım aldı

Harcy'nin 350 bin dolarlık yatırım turu, Kuveyt Türk Portföy liderliğinde gerçekleşti.
Atıklardan yeni nesil yapı malzemeleri geliştiren Harcy, 350 bin dolar yatırım aldı

Tekstil atıklarından bina ısı yalıtım malzemeleri üreten yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Harcy, yatırım aldığını duyurdu. Harcy tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 350 bin dolar tohum yatırım aldı. Harcy'nin 350 bin dolarlık yatırım turu, Kuveyt Türk Portföy liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Kuveyt Türk Portföy haricinde ise Arz Portföy ve Ahu Serter de katıldı. Harcy tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, ilk etapta mevcutta gerçekleştirilen satışların Türkiye ölçeğinde artırılması ve mevcut yalıtım malzemesinin piyasadaki talebi karşılaması için gerekli olan üretim kapasitesinin artırılması için kullanılacak.

Döngüsel ekonomiyi etkin kılma hedefiyle, atıklardan yeni nesil yapı malzemeleri geliştiren bir girişim olarak hizmet veren Harcy'nin geliştirdiği ilk ürün ise Harcy Polyester Yünü. Bu ürün, tekstil atıklarından çevre dostu, maliyet avantajı sunan ve etkili bir bina ısı ve ses yalıtım malzemesi olarak ön plana çıkıyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi mezunlarından olan Harcy'nin ülkemizin rekabetçi avantaja sahip olduğu iki önde gelen sektörü sürdürülebilirlik ve etki odaklı bir ürünle daha rekabetçi hale getirebilecek bir iş modeli ve ürün ailesine sahip olduğunu belirten Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı ve Lonca GSYF Yatırım Komitesi Başkanı Sayın İrfan Yılmaz, Harcy'e güzide bir yatırımcı grubu ile beraber finansal destek veriyor olmaktan da büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Harcy’nin 2024 yılı içindeki hedefleri arasında ise Harcy Polyester Yünü ürününü pazarda bilinen ve kullanılan bir ürün haline getirmek, yurt dışı pazarlar için gerekli çalışmaları başlatmak ve yalıtım malzemesinin yanı sıra ürün gamına atıklardan elde edilen yeni nesil yapı malzemelerini eklemek ve piyasaya sürmek olduğu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.