Ölçeklenebilir robot sistemleri üreten ARX Robotics, 9 milyon euro yatırım aldı

ARX Robotics'in 9 milyon euroluk yatırım turu, the NATO Innovation Fund tarafından yönetildi.
Ölçeklenebilir robot sistemleri üreten ARX Robotics, 9 milyon euro yatırım aldı

Ölçeklenebilir robot sistemleri üreten ARX Robotics, 9 milyon euro yatırım aldı. Şirketin 9 milyon euroluk yatırım turu, NATO Innovation Fund tarafından yönetildi. Almanya merkezli şirketin yatırım turunda Project A Ventures ve Discovery Ventures yer aldı. ARX Robotics, yeni gelen yatırımı ekibini genişletmek ve üretim kapasitesini artırmak için kullanacağını açıkladı. 

2021 yılında Marc Wietfeld, Stefan Roebel ve Maximilian Wied tarafından kurulan ARX Robotics, savunma ve ticari amaçlarla kullanılabilen ölçeklenebilir robotik sistemler üretiyor. Özellikle otonom askeri araçlar gibi çeşitli alanlarda kullanılabilen robotik sistemler geliştiriyorlar. ARX Robotics'in amacı, Avrupa'nın savunma, insani krizler gibi durumlarda kolayca dağıtılabilir otonom sistemlere olan talebi karşılamak. 

ARX Robotics, Avrupa'da otonom insansız sistemlerin eksikliğini gidermeyi ve bu sistemlerin askerleri kritik görevlerde korumasını sağlamayı hedefliyor. Şirketin ürettiği otonom kara araçları (UGV) serisi; canlı ateş eğitimi, taşıma, medikal tahliye ve keşif gibi savunma görevlerine uyum sağlayabilen modüler yapılara sahip.

Bu ürünler, Almanya, Avusturya, İsviçre, Macaristan ve Ukrayna orduları tarafından kullanılıyor ve askerlere eğitim senaryolarında daha iyi durumsal farkındalık sağlıyor.

ARX Robotics'in amacı, Avrupa'nın savunma, insani krizler gibi durumlarda kolayca dağıtılabilir otonom sistemlere olan talebi karşılamak. Aslında şirket, Avrupa'nın otonom insansız sistemlerdeki eksikliğini gidermeye çalışarak askeri operasyonlarda önemli bir avantaj sağlıyor. ve bu alandaki teknolojik bağımsızlığı güçlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.