FAST servisi, onay ve tescil gerektiren ödemeler için devreye alındı

Yeni servis, özellikle 2. el araç alım-satım işlemleri gibi onay veya tescil gerektiren ödeme işlemlerinde taraflara güvence sağlamayı amaçlıyor.
FAST servisi, onay ve tescil gerektiren ödemeler için devreye alındı

Türkiye'de ödeme sistemlerine yeni bir güvence katmanı ekleniyor. Bu kapsamda FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi üzerine inşa edilen Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, 31 Mayıs 2024 itibarıyla hizmete girdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın paylaştığı bilgilere göre bu yeni servis, özellikle 2. el araç alım-satım işlemleri gibi onay veya tescil gerektiren ödeme işlemlerinde taraflara güvence sağlamayı amaçlıyor.

Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, işlemler tamamlanıncaya kadar parayı FAST sistemine katılmış bir kuruluş nezdinde bekleterek, ödeme yapan tarafa onay veya tescil işlemi tamamlanmadan paranın karşı tarafa aktarılmayacağını, ödeme alacak tarafa ise onay veya tescil işlemi tamamlandığında paranın hesabına geçeceğini garanti ediyor.

İlk aşamada 2 milyon TL işlem limiti dahilinde kullanılabilecek

Söz konusu hizmet, ilk aşamada 2 milyon TL işlem limiti dahilinde kullanılabilecek. FAST Sistemi’nin diğer katman servisleri gibi, Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi’nin de hızla yaygınlaşması bekleniyor.

Yeni hizmet, onay ve tescil gerektiren çeşitli işlemler için de güvenli bir ortam sunarak farklı iş modellerinde kullanılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.