X'in yeni politikası, kişilerin kendi rızası ile paylaştığı müstehcen içeriğe izin veriyor

X, yetişkinlere yönelik içerik politikalarını güncelledi. Buna göre kullanıcıların kendi rızaları ile paylaştığı müstehcen içeriklere izin verilecek.
X'in yeni politikası, kişilerin kendi rızası ile paylaştığı müstehcen içeriğe izin veriyor

X, kısa süre önce, yetişkinlere yönelik içerik politikalarını güncelleyerek platformun bundan böyle cinsel içerikli, müstehcen içeriklerle nasıl başa çıkacağını paylaştı. 

Elon Musk 2022'de görevi devralmadan önce X'in yetişkinlere yönelik bir içerik politikası vardı. Bu güncelleme politikayı resmileştiriyor.

Politikada şu ifadeler yer alıyor: “Kullanıcıların, kendi rızalarıyla üretildiği ve dağıtıldığı sürece cinsel temalarla ilgili materyaller oluşturabilmesi, dağıtabilmesi ve tüketebilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yetişkinlerin, cinsellikle ilgili olanlar da dahil olmak üzere kendi inançlarını, arzularını ve deneyimlerini yansıtan içeriklerle ilgilenme ve oluşturma özerkliğine inanıyoruz.”

Burada "kendi rızalarıyla" ifadesi dikkat çekiyor. Yani X, kendi rızası ile müstehcen görüntü paylaşanlara müdahale edilmeyeceğini söylüyor ve buna deepfake ile oluşturulan içerikler de dahil. Politikada, X'in yetişkinlere yönelik içeriğin rızaya dayalı olarak üretilip üretilmediğini ve nasıl üretildiğini nasıl belirlediğini açıklayan bir takip sistemi de mevcut değil. Bu da kafaların karışmasına neden oluyor.

Aslında X, hiçbir zaman müstehcen paylaşımların önüne geçebilen bir platform olmadı, ancak şimdi bunun "resmileşmiş" olması işlerin ne yöne evrileceği konusunda bir bilinmezliği de beraberinde getiriyor. 

Paylaşılanlara göre rıza göstermeme, istismar, cinselleştirme veya reşit olmayanlara zarar verme, nesneleştirme ve müstehcen davranışları teşvik ettiği tespit edilen içerikler yasak olacak. Yetişkinlere yönelik içerikler profil resminde veya başlığında paylaşılamayacak. 18 yaşından küçük olan veya doğum gününü belirtmeyen kullanıcılar yetişkin olarak işaretlenmiş içerikleri görüntüleyemeyecek. 18 yaşından büyükseniz ve hassas medyayı devre dışı bırakmak istiyorsanız, ayarlarınızı bu şekilde düzenlemeniz mümkün olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.