Finansal teknolojilere odaklanan Sipay, 15 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknolojiler alanında uçtan uca hizmet sunan Sipay, ilk yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Sipay tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 15 milyon dolar yatırım aldı.
Finansal teknolojilere odaklanan Sipay, 15 milyon dolar yatırım aldı

Yerli bir fintech olarak karşımıza çıkan Sipay'ı geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Finansal teknolojiler alanında uçtan uca hizmet sunan Sipay, ilk yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Sipay tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 15 milyon dolar yatırım aldı.

Sipay'ın 15 milyon dolarlık yatırım turu, global yatırım şirketi Anfa VC’nin liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Citrus Pay ve Jupiter’den Jitendra Gupta, Pine Labs’ten Amrish Rau, CRED’den Kunal Shah, Khatabook’tan Ravish Naresh ve Pareto Holdings’ten Edward Lando gibi önemli isimler yer alıyor.

Sipay'ın aktardığı bilgilere göre alınan 15 milyon dolarlık yatırım, şirketin ürün gamını genişletmesi, inovatif çözümler geliştirmesi, yeni pazarlara açılması ve global gücünü daha da artırması için kullanacak.

Bireylerin ve işletmelerin tüm finansal ihtiyaçlarını tek bir platform üzerinden alternatifli seçeneklerle karşılama hedefi ile 2019 yılında kurulan Sipay, global kurumsal şirketlerin yanı sıra yerli bankalar ve teknoloji şirketlerine de hizmetler sunuyor. 

Sipay'ın paylaştığı verilere göre şirket, Nisan 2024 itibarıyla yıllık 10 kat büyüme oranına sahip durumda. Sipay'ın yılı 300 milyon dolar gelir ile kapatmayı hedeflediğini de belirtelim.

İhtiyaç ve beklentilerin hızla değiştiği dijital çağda, fintek trendlerinin öncüsü olmayı ve kullanıcılarına en yenilikçi çözümlerle hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Sipay Kurucusu ve Global CEO'su Nezih Sipahioğlu, aldıkları bu yatırımın da ekiplerinin disiplinli çalışmasının ve özverisinin bir kanıtı olduğunu da sözlerine ekledi.

Anfa VC Ortağı Idris Sami ise Nezih ve ekibinin kısa sürede çok şey başardığını ve onlarla ortak olmaktan büyük heyecan duyduklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.