OpenAI, üniversiteler için yeni bir ChatGPT sürümü geliştirdi

OpenAI, ChatGPT'nin öğrenciler, akademisyenler ve öğretim üyeleri için özel olarak tasarlanmış bir versiyonu olan ChatGPT Edu'yu tanıttı.
OpenAI, üniversiteler için yeni bir ChatGPT sürümü geliştirdi

OpenAI, ChatGPT'nin öğrenciler, akademisyenler ve öğretim üyeleri için özel olarak tasarlanmış bir versiyonu olan ChatGPT Edu'yu tanıttı. Şirket blog yazısında “ChatGPT Edu, yapay zekayı öğrencilere ve kampüs topluluklarına daha geniş bir şekilde dağıtmak isteyen okullar için tasarlanmıştır” ifadesini kullandı.

ChatGPT Edu, OpenAI'ın bu ayın başlarında açıkladığı en son büyük dil modeli olan GPT-4o'ya erişimi de içeriyor. OpenAI, söz konusu modelin metin yorumlama, kodlama ve matematik, veri setlerini analiz etme ve web'e erişebilme konularında önceki sürümlerinden çok daha iyi olduğunu iddia ediyor.

ChatGPT Edu ayrıca ChatGPT'nin ücretsiz versiyonundan çok daha yüksek mesaj limitlerine sahip olacak ve üniversitelerin kendi verileriyle eğitilmiş ChatGPT'nin özel versiyonlarını oluşturmalarına ve bunları üniversite çalışma alanlarında paylaşmalarına olanak tanıyacak. Bu noktada OpenAI'ın ChatGPT Edu'daki konuşmaların ve verilerin OpenAI'ın modellerini eğitmek için kullanılmayacağını iddia ettiğinin de altını çizmek gerek.

OpenAI, ChatGPT Enterprise'ı kullanan üniversiteler arasında Wharton, Arizona State University ve Columbia gibi isimleri gördükten sonra ChatGPT Edu'yu inşa ettiğini belirtiyor. 

OpenAI'ın ChatGPT Edu'yu tanıtması, yapay zeka teknolojisinin eğitimde daha yaygın ve erişilebilir hale gelmesini sağlıyor. Bu da öğrencilerin daha gelişmiş dil modelleriyle çalışarak öğrenme deneyimlerini zenginleştirmelerine ve öğretim sürecini iyileştirmelerine olanak tanıyor. Kısacası şirketin son hamlesi, eğitim alanında yapay zeka teknolojisinin daha etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik ediyor demek de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.