Veri alanında çalışan Atropos Health, 33 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Atropos Health'in B serisi yatırım turunu Valtruis yönetti.
Veri alanında çalışan Atropos Health, 33 milyon dolar yatırım aldı

Veri alanında çalışan Atropos Health, 33 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turunu Valtruis yönetti. ABD merkezli Atropos Health'in yatırım turunda Breyer Capital, Emerson Collective, Presidio Ventures, Cencora Ventures, McKesson Ventures ve Merck GHI Fund yer aldı. Atropos Health, yeni yatırımı, üretimsel yapay zekâ kabiliyetlerini geliştirmek ve Japonya ile Brezilya gibi pazarlara genişlemek için kullanacak.

Atropos Health, 2020 yılında Saurabh Gombar, Nigam Shah ve Brigham Hyde tarafından kuruldu. Şirket, sağlık hizmetlerinde karar verme süreçlerini iyileştirmek amacıyla gerçek dünya verisi (RWD) ve gerçek dünya kanıtı (RWE) kullanarak yapay zekâ destekli çözümler geliştiren bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Şirket, kullanıcılarına 200 milyondan fazla hastanın verisine erişim sağlıyor.

Atropos Health, büyük miktarda sağlık verisini analiz ederek klinik kararlar için kullanılabilir hale getiren bir platform geliştirdi. Şirketin teknolojisi, doktorların klinik sorularına hızlı ve güvenilir cevaplar vererek tedavi kararlarını yönlendirmelerine yardımcı oluyor. Atropos Health, izleme çalışmalarını hızlı ve büyük ölçekli bir şekilde üretilmesini sağlayan Geneva OS adlı bir işletim sistemi geliştirdi. Bu sistemin bir parçası olan ChatRWD, yapay zeka destekli bir sohbet arayüzü olarak biliniyor.

ChatRWD, aslında büyük dil modeli tarafından yönlendirilen bir chatbot. Ürün, klinik soruları yanıtlamak ve gözlemsel çalışma raporları oluşturmak için kullanılıyor. Şirket; Janssen Research & Development, Cencora gibi şirketlerle iş birliği yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.