X, profillerden beğeniler sekmesini kaldırmaya hazırlanıyor

X, yakında kullanıcıların profil sayfalarında herkese açık beğenileri göstermeyi durduracağını söyledi.
X, profillerden beğeniler sekmesini kaldırmaya hazırlanıyor

Sosyal medya platformu X, yakında kullanıcıların profil sayfalarında herkese açık beğenileri göstermeyi durduracağını söyledi. Söz konusu plan, Aaron Perris'in X'in iOS uygulamasında yaklaşan değişikliği ortaya çıkaran bir güncellemeyi ortaya çıkarmasının ardından X mühendisleri tarafından doğrulandı.

X'in mühendislik direktörü Haofei Wang, "Beğenileri özel hale getiriyoruz. Herkese açık beğeniler yanlış davranışları teşvik ediyor. Örneğin, pek çok kişi trollerin misillemesinden korkarak ya da kamusal imajlarını korumak için 'tehlikeli' olabilecek içerikleri beğenmekten çekiniyor." dedi ve "Yakında kimin görebileceği endişesi olmadan beğenebileceksiniz. Ayrıca ne kadar çok gönderi beğenirseniz, "size özel" algoritmanızın o kadar iyi hale geleceğini de hatırlatmak isterim" diye ekledi.

X kıdemli yazılım mühendisi Enrique Barragan da bir gönderi ile yanıt verdi ve kullanıcıların gönderilerini kimin beğendiğini ve tüm gönderiler, yanıtlar vb. için beğeni sayısını görebileceklerini söyledi. Değişiklik, diğer kişilerin hangi gönderileri beğendiğini gizlemeyi içeriyor, bu da herkese açık profillerdeki beğenilenler sekmesinin kaldırılması anlamına geliyor.

Aslında X Premium aboneleri profillerinde beğeniler sekmesini isteğe bağlı olarak gizleyebiliyorlardı, ancak platform bunu tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor. Söz konusu güncellemenin ne zaman hayata geçirileceğine dair bir detay ise paylaşılmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.