İlaç keşfi alanında çalışan LabGenius, 35 milyon sterlin yatırım aldı

LabGenius'ın 35 milyon sterlinlik B serisi yatırım turunu, M Ventures yönetti.
İlaç keşfi alanında çalışan LabGenius, 35 milyon sterlin yatırım aldı

İlaç keşfi alanından çalışan LabGenius, 35 milyon sterlin yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turunu, M Ventures yönetti. İngiltere merkezli şirketin yatırım turunda Octopus Ventures, LG Corp, Atomico, Kindred Capital, Lux Capital ve Obvious Ventures yer aldı. LabGenius yeni yatırımı, şirketin teknoloji platformunu genişletmek için kullanacağını açıkladı. 

Yatırımla birlikte şirketin yönetim kurulu da yeniden oluşturuldu. LabGenius'ın yeni yönetim kurulunda M Ventures'ten Oliver Hardick, Octopus Ventures'ten Oliver Sims, Atomico'dan Irina Haivas, Kindred Capital'den Leila Zegna, şirketin kurucularından James Field ve Edwin Moses yer alıyor.

2012 yılında Harry Rickerby ve James Field tarafından kurulan şirket, terapötik yani tedavi edici antikorların sadece hastalıklı hücrelere yönlendirilerek sağlıklı hücrelere zarar verme riskini en aza indirmeye çalışıyor. LabGenius'ın yaklaşımı, terapötik antikorların hastalıklı hücreleri hedeflemesi ve sağlıklı hücrelere zarar verme riskini azaltması açısından büyük önem taşıyor.

Çünkü bu yöntemle hastalıkları tedavi etme olasılığı çok yüksek. Bu durum, hastaların daha etkili bir şekilde tedavi edilmesini ve iyileşme sürecinin hızlandırılmasını sağlıyor. Şirket, Multi-Objective Bayesian Optimization adı verilen bir yöntemi kullanıyor. Bu yöntem, antikorların farklı özelliklerini etkili bir şekilde optimize etmeye yardımcı oluyor. Şirketin EVA adlı akıllı robotik platformu ise LabGenius'ın deneylerini tasarlamak, yürütmek ve öğrenmek için kullanılan bir araç olarak ön plana çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.