Blockchain tabanlı sosyal ağ Farcaster, 150 milyon dolar yatırım aldı

Paradigm liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna a16z, Haun, USV, Variant ve Standard Crypto katılım gösterdi. 
Blockchain tabanlı sosyal ağ Farcaster, 150 milyon dolar yatırım aldı

Blockchain tabanlı sosyal ağ Farcaster, 150 milyon dolar yatırım aldı. Paradigm liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna a16z, Haun, USV, Variant ve Standard Crypto katılım gösterdi. 

Farcaster, Ethereum blok zincirinin yanı sıra Optimism 2. katman ekosistemindeki OP Mainnet'in üzerine inşa edildi. Farcaster hibrit bir yaklaşım benimsiyor. Böylece girişim, kullanıcı kimliklerini zincir üzerinde depolarken, herkese açık gönderiler, takipçiler ve tepkiler gibi verileri zincir dışında depoluyor.

Kullanıcılar verilerini saklamak için Farcaster'a ödeme yapıyor. Bu bağlamda kullanıcıların 5 bin gönderi için yaklaşık 7 dolar değerinde ETH ile ödeme yaptığını belirtelim. Eğer platforma ödeme yapmak istemiyorsanız, yeni yayınlar yaptıkça eski yayınlarınız silinecek. 

Girişimin kurucusu Dan Romero'nun aktardığı bilgilere göre; Ekim ayında izne gerek duymama (permissionles) özelliğine kavuşan Farcaster, o dönemden bu yana 350 binden fazla aboneye ulaştı. Ayrıca girişimin ağ aktivitesinde 50 kat artış görüldü. 

Bu noktada Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin'in Farcaster'ın Warpcast uygulamasını kullanmak üzere platforma kayıt olduğunu belirtelim. Buterin, platformda düzenli olarak paylaşım yapıyor. Girişimin en popüler uygulaması olan Warpcast, Twitter'a benzerliğiyle dikkat çekiyor. 

Platformun öne çıkan özellikleri arasında gönderilerin siteden çıkmadan çalışmasını sağlayan "Frames" özelliği yer alıyor. Böylece kullanıcılar, yönlendirilen gönderilere tıkladığında başka bir siteyi ziyaret etmek zorunda kalmıyor.  Dan Romero'nun paylaştıklarına göre; protokol üzerinde çalışan yüzlerce geliştirici bulunuyor. Bu bağlamda insanların kullanabileceği uygulama sayısı da giderek artıyor.

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.