Yapay zeka destekli geliştirici aracı Pythagora, 4 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna Y Combinator, Inovo, 500 Emerging Europe, Moonfire, Rebel ve Uphonest Capital katılım gösterdi.
Yapay zeka destekli geliştirici aracı Pythagora, 4 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli geliştirici aracı Pythagora, 4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Y Combinator, Inovo, 500 Emerging Europe, Moonfire, Rebel ve Uphonest Capital katılım gösterdi. Pythagora, kullanıcıların doğal dil etkileşimi yoluyla uygulama geliştirmelerini sağlıyor. 

Girişimin faaliyet alanı

Pythagora'nın yapay zeka destekli geliştirme platformu, geliştirici iş akışlarını otomatikleştirmek için Büyük Dil Modellerinden (LLM'ler) yararlanarak. Böylece geliştirme esnasında yapay zeka modelleriyle etkileşim halinde olabiliyorsunuz. Araç, hata ayıklama ve yeniden düzenleme işlemleri gibi pek çok görevde geliştiricilere destek oluyor. 

Pythagora'nın çözümünün merkezinde açık kaynaklı bir araç olan GPT Pilot yer alıyor. Geliştirici topluluğu içinde popülerliğiyle dikkat çeken GPT Pilot, GitHub'da 28 binden fazla yıldız topladı. GPT Pilot, yapay zeka geliştiricisiyle karşılıklı etkileşim yoluyla hızlı uygulama oluşturmayı kolaylaştırıyor.

Pythagora'nın arkasındaki kurucu ekibi, daha önce A Web Whiteboard'u ortaya çıkardı. A Web Whiteboard, Miro tarafından satın alınmadan önce aylık 1,5 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı. Ekibin makine öğrenimine duyduğu ortak tutku, 2023 yılında GPT-Pilot üzerinde çalışmalarına yapmalarına yol açtı.

Pythagora yatırımı, şirketin araştırma ve geliştirmesini ölçeklendirmek için kullanacak. Aynı zamanda alınan bu yeni yatırım sayesinde girişimin önümüzdeki birkaç yıl içinde büyümeyi ve kullanıcı benimsemesini artıracağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.