Sağlık girişimi Bluejay Therapeutics, 182 milyon dolar yatırım aldı

Bluejay Therapeutics'in 182 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Frazier Life Sciences tarafından yönetildi.
Sağlık girişimi Bluejay Therapeutics, 182 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Bluejay Therapeutics, 182 milyon dolar yatırım aldı. C serisi yatırım turu, Frazier Life Sciences tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunda RA Capital, T. Rowe Price, Wellington Management, Novo Holdings, RiverVest Venture Partners, Octagon Capital, Arkin Bio Ventures, HBM Healthcare Investments ve Unicorn Capital yer aldı. Bluejay, yeni yatırımı Ar-Ge çalışması yapmak için kullanacağını açıkladı. 

2019 yılında Keting Chu tarafından kurulan şirketin amacı viral enfeksiyonlar ve karaciğer hastalıklarının tedavisi için yenilikçi tedaviler geliştirmek. Bluejay, özellikle, kronik hepatit B (HBV) ve hepatit D (HDV) gibi ciddi sağlık sorunlarına yönelik çözümler üzerinde yoğunlaşıyor.

Bilindiği gibi bu hastalıklar, karaciğer sağlığı için önemli bir tehdit oluşturur ve etkilenen bireylerde uzun süreli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bluejay Therapeutics, bu alanlarda ihtiyaç duyulan yeni tedavilerin geliştirilmesi ve mevcut tedavi seçeneklerinin iyileştirilmesi için bilimsel ve araştırmaya dayalı bir yaklaşım benimsiyor. Bu şekilde, hastaların yaşam kalitesini artırmayı; aynı zamanda kronik hepatit B ve hepatit D gibi hastalıkların etkilerini azaltmayı amaçlıyor. 

Bluejay Therapeutics, BJT-778 adlı bir ilaç üzerine çalışıyor. Bu araştırma, kronik hepatit B (HBV) ve hepatit D (HDV) hastalıklarını tedavi etmek için yapılıyor. BJT-778  amacı ise virüsleri hedef alarak onları etkisiz hale getirerek HBV ve HDV virüslerini nötralize ederek ve temizleyerek vücuda zarar vermelerini önlemek olarak açıklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.