Emlak veri yönetim platformu Stonal, Aareon'dan 100 milyon euro yatırım aldı

Bu yatırım, Aareon Group'un yapay zeka teknolojisi yetkinliğini artırmak için stratejik bir adım. 
Emlak veri yönetim platformu Stonal, Aareon'dan 100 milyon euro yatırım aldı

Emlak veri yönetim platformu Stonal, Aareon'dan 100 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Bu noktada Aareon'ın Avrupa'daki emlak endüstrisi özelinde SaaS çözümleri sunduğunu belirtelim. 

Girişim, 2022 yılında gerçekleşen B serisi yatırım turunda 20 milyon euro yatırım almıştı. Bu yeni yatırım turu ile birlikte Stonal'ın toplam yatırım miktarı 120 milyon euroya ulaştı. 

2017 yılında kurulan Fransa merkezli Stonal, varlık sahipleri ve yatırımcılar için geniş ölçekte veri kalitesi sunmaya odaklanıyor. Yapay zeka destekli platform, belgelerden ve planlardan bilgi çekiyor. Böylece mülk yöneticileri, eksperler ve sigortacılar gibi paydaşlar, binalar hakkında doğru ve sürekli güncellenen bir veritabanına erişmiş oluyor. Karar verme modülleriyle öne çıkan Stonal, ESG raporlaması ve CapEx planlaması da sunmakta. 

Stonal, 2024 yılının başlarında StonalGPT'yi piyasaya sürdü. Gayrimenkul sahipleri ve yatırımcılar için tasarlanmış bir üretken yapay zeka çözümü olarak konumlanmakta. Girişim, bu alandaki öncülerden biri olarak karşımıza çıkmakta. 

Aareon'ın da Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık'a yayılan toplam 18 milyon konut birimine sahip 13 binden fazla müşteriye hizmet verdiğini düşünürsek, Stonal'a yaptığı stratejik yatırımın önemini daha net anlayabiliriz. Aareon CEO'su Harry Thomsen'ın belirttiğine göre; bu yatırım, Aareon Group'un yapay zeka teknolojisi yetkinliğini artırmak için stratejik bir adım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.