Satışları düşen Tesla, dünya genelinde fiyatlarında indirime gitti

Tesla ABD, Çin ve Almanya başta olmak üzere pek çok ülkede fiyatlarını düşürdü. Şirket, Türkiye'de de Model Y fiyatını güncelledi.
Satışları düşen Tesla, dünya genelinde fiyatlarında indirime gitti

Nisan başında Tesla, araç üretimi ve satışlarının küresel olarak düştüğünü açıklamıştı. Tesla, ABD, Çin ve Almanya başta olmak üzere pek çok ülkede fiyatlarını düşürdü.

Elektrikli araç üreticileri arasındaki fiyatlandırma yarışı her geçen gün daha da kızışırken, Çin merkezli firmalar ile rekabet etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Tesla CEO'su Elon Musk, X'te yaptığı bir paylaşım ile üretimi taleple eşleştirmek için Tesla fiyatlarının sık sık değişmesi gerektiğini açıkladı. 

Tesla Çin'de satışa sunulan yenilenmiş Model 3'ün başlangıç fiyatını yaklaşık 14 bin yuan düşürdü. Böylece Çin'deki tüketiciler yenilenmiş Model 3'ü 231 bin 900 yuandan başlayan fiyatlarla satın alabilecek. 

ABD'de ise Model Y, Model X ve Model S araçlarının fiyatları Cuma günü yaklaşık 2 bin dolar düşürüldü. Ayrıca Tesla, Almanya'da Şubat ayından bu yana 42 bin 900 euro olan Model 3 arkadan itişli modelinin fiyatını 40 bin 990 euroya düşürdü. 

Paylaşılan bilgilere göre; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki diğer birçok ülkede de fiyat indirimleri gerçekleştirildi. Şirket, Türkiye için de Model Y fiyatını güncelledi. Böylece Türkiye'deki kullanıcılar KDV ve ÖTV hariç yaklaşık 1,8 milyon TL karşılığında Tesla Model Y sahibi olabilecek. 

Hatırlarsanız şirket, yaklaşık bir yıl önce kar marjları pahasına agresif bir şekilde fiyatları düşürmüştü. Bu da Elektrikli araç piyasasında bir fiyat savaşının başlamasına yol açtı. 

Tesla'nın Çin'deki rakipleri BYD ve Nio daha ucuz modelleri piyasaya sürmeyi başarırken, şirket, eskiyen modellerini yenilemekte yavaş kaldı. Bu esnada Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi de geçen ay ilk elektrikli aracını piyasaya sürdü.Tüm bu olaylar yaşanırken, geçtiğimiz hafta Tesla, dünya genelinde işgücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Tesla'daki sıkıntılar bununla sınırlı değil. Cuma günü firma, güvenlik endişeleri nedeniyle binlerce yeni Cybertruck'ı Tesla'ya geri çağırdı. Yeni Cybertruck'ın gaz pedalları, şu anda iç döşeme tarafından sıkıştırılmakta. Bu durum çarpışma olasılığını artırma riskini doğuruyor. 

Son olarak hafta sonu Elon Musk, Başbakan Narendra Modi ile bir araya geleceği Hindistan gezisini ertelediğini ekleyelim. Musk, bu geziyi çok ağır Tesla yükümlülükleri" nedeniyle erteleyeceğini açıkladı. 

Ocak ayında Tesla'nın otomotiv gelirlerinin önceki yıla kıyasla sadece yüzde 1 arttığını sizlerle paylaşmıştık. Tesla'nın hisseleri bu yılın başından bu yana yüzde 40'tan fazla değer kaybetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.