Elon Musk'ın yapay zekası Grok, X kullanıcılarının şakalarına dayanan yalan haberler yapıyor

Grok, bu hafta bir NBA yıldızı olan Klay Thompson'ı yanlışlıkla vandalizmle suçladı.
Elon Musk'ın yapay zekası Grok, X kullanıcılarının şakalarına dayanan yalan haberler yapıyor

Elon Musk'ın yapay zekası Grok, X kullanıcılarının şakalarına dayanan yalan haberler yapıyor. Grok, bu hafta bir NBA yıldızı olan Klay Thompson'ı yanlışlıkla vandalizmle suçladı.

Grok'un X'te paylaştığı haber başlığında "NBA yıldızı Klay Thompson, Sacramento'da birden fazla eve tuğlalarla zarar vermekle suçlanıyor." ifadesi yer aldı. Görünen o ki Grok, oyuncuların çembere çarpmayan bir atış yaptıklarında "tuğla" attıklarının söylendiği yaygın bir basketbol terimini vandalizm ile karıştırdı. Esasında Thompson, Golden State Warriors ile son maçında hiçbir atışını isabet ettirememişti. 

X'te yer alan bu yalan haberin altında ise küçük bir uyarı bulunuyor. Söz konusu uyarıda şu ifadeler dikkat çekiyor: 

"Grok erken aşama bir özelliktir ve hata yapabilir. Çıktılarını doğrulayın."

Bu uyarıya rağmen, X kullanıcıları haberi doğrulamak yerine X'e yakışır bir şekilde Grok'u nüktedan gönderilerle beslemeyi tercih etti. Benzer tarzda bir açıklama formatı kullanan NBA taraftarları, sahte mağdur ifadeleri içeren yorumlar yaparak Grok'u birkaç kişinin evinin hasar gördüğüne inandırmaya çalıştı. Bu mizahi yorumlardan bazıları milyonlarca görüntülenme aldı.

X şu anda konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Bu arada xAI'ın ilk çok modlu yapay zeka modeli Grok-1.5V'yi geçtiğimiz hafta tanıttığını hatırlatalım. Model, karmaşık metinlerle mantık yürütme, bilimsel resimleri yorumlama ve görsel içerikle insan benzeri bir şekilde etkileşim kurma becerisi ile öne çıkıyordu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.